info@mitjaterrassa.org
tel.   93 222 95 81
horari: 15 h a 17:30h28-11-2014

Una exposició de 400 fotos recorda el centenari de l'atletisme a Terrassa


“Cent anys d’atletisme a Terrassa” permet veure com han evolucionat el material esportiu, les instal·lacions i la preparació dels atletes. Destaquen unes botes dels anys vint i vídeos de la "Terrassa - La Mata"
Categoria: socials
Penjat per: mitjaterrassa

L´AEMMT va ser part de la comissió del centenari de l´Atletisme a Terrassa, va aportar el seu recull de fotografíes històriques, que van fer la jornada un acte molt conmemoratiu.

 

La notícia del terrassadigital.com deia així:

"Oficialment fa 100 anys que l’atletisme va arribar a Terrassa. Per commemorar-ho es podrà veure, del 8 al 27 de novembre, una exposició amb més de 400 fotografies i documents a la Sala d’Exposicions d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals. Ha estat coordinada per la Comissió del Centenari d’Atletisme a Terrassa.

Les dues fites documentades que corroboren l’inici de la pràctica d’aquest esport a la ciutat és la compra d’un disc per part d’uns socis del Terrassa FC i la disputa de la cursa de Sant Llorenç a finals del 1914. Ho ha explicat Bernat Serran, de la Comissió del Centenari de l’Atletisme a Terrassa. “Al desembre s’organitza la cursa de Sant Llorenç i aquí hi ha una certa participació d’atletes de Terrassa, també de Sabadell i de tot Catalunya. Vaig posar 1914 per aquestes dues cites.”

L’exposició “Cent anys d’atletisme a Terrassa” permet fer un viatge en el temps i veure com han evolucionat el material esportiu, les instal·lacions i la preparació dels atletes. Destaquen unes botes de salt de perxa dels anys vint, i un vídeo de la tercera edició de la Terrassa – La Mata, una prova internacional i de referència de marxa atlètica que es va disputar fins el 1990.

L'alcalde de Terrassa Jordi Ballart ha dit que la mostra arriba en un moment de molta popularitat per a l’atletisme:  “A casa nostra és un esport que justament ara travessa un moment de màxima popularitat. Cada dia són més les persones que surten als carrers de la nostra ciutat a córrer. Aquesta és una imatge que ens agrada, que ens satisfà perquè és una imatge que transmet salut, benestar i civisme.”

L’exposició també serveix per homenatjar totes aquelles persones que han impulsat aquest esport a la ciutat, com és el cas de figures de l’atletisme terrassenc com Josep Planes i el marxador Josep Ribes."

Desde l´AEMMT seguirem orgullosos contribuint aquest tresor històric.

 

ASSOCIACIÓ ESPORTIVA MITJA MARATÓ TERRASSA
www.mitjaterrassa.org
Mail: info@mitjaterrassa.org
Facebook: Mitjaterrassa
Twitter: @mitjaterrassa #mitjaterrassa


Noticies Esportives

El 22 d'octubre de 2017 Terrassa acollirà una nova edició de la Cursa de les Dones "- Diari de Terrassa".


Avui s'ha dut a terme, en l'Ajuntament de Terrassa, la presentació oficial de la IV edició de la Cursa de les Dones "Diari de Terrassa", organitzada per l'Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa amb la col·laboració de Diari de Terrassa i el suport de l'Ajuntament de la ciutat.

El mes d'octubre, concretament el dia 22, ha estat la data escollida per celebrar una nova edició de la Cursa de les Dones - Diari de Terrassa, la quarta edició d'aquesta prova que any rere any ha anat creixent de forma important. Organitzada per l'Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa (AEMMT) amb la col·laboració aquest any del Diari de Terrassa i el suport de l'Ajuntament de Terrassa, aquesta edició presentarà novetats importants respecte anys anteriors, convertint-se en una festa de la Dona ACTIVA. Prova puntuable pel Circuit de Curses Activa't Terrassa (organitzat per l'AEMMT i MútuaTerrassa).

La projecció futura de la Cursa de les dones la converteix en un dels principals esdeveniments que organitza l'AEMMT. El creixement conjunt que pot tenir aquesta cursa contempla, de manera especial, els vessants popular, esportiu, solidari i ciutadà. De la mateixa forma que les diferents curses que organitza l'Associació Esportiva, la Cursa de la Dona manté, com sempre, el seu vessant solidari, en aquesta ocasió en benefici a Oncolliga

Segona victòria consecutiva de Conesa en categoria masculina infantil i l'acompanya en la part més alta del pòdium Lucia Prado.

A excepció de la categoria infantil femenina, la 38a edició de la Cursa de Festa Major de Terrassa repeteix guanyadors de l'edició anterior.

El dia 1 de juliol es durà a terme la 38a cursa popular de Festa Major de Terrassa, organitzada per l'Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa (AEMMT) amb el suport de l'Ajuntament de Terrassa. Cursa de caure solidari que en aquesta edició destinarà part dels beneficis al Projecte ESPORT, SALUT I DESENVOLUPAMENT PER HAITÍ, que a través de l'ONG "Crits dels Nens" amb seu a Terrassa.

Diari de Terrassa y la AE Mitja Marató han sellado un acuerdo de colaboración con el fin de potenciar la Cursa de les Dones, una de las pruebas más emblemáticas de las que organiza la Mitja a lo largo del año. Diari de Terrassa, de este modo, se convierte en uno de los principales colaboradores de una cita que reúne a miles de participantes y que este año celebrará su cuarta edición. El acuerdo fue firmado por el director general de Diari de Terrassa, Raúl Sanz, y el presidente de la AE Mitja Marató, David Otero.

S’ha signat la renovació de l’acord de col·laboració i exclusivitat entre les entitats

MútuaTerrassa i l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa (AEMMT) amb l’objectiu de continuar treballant conjuntament per divulgar la importància de la pràctica esportiva en benefici d’una millor qualitat de vida dels ciutadans. Com a representant de MútuaTerrassa ha signat el Dr. Esteve Picola, director general i en representació de l’AEMMT ha signat el Sr. David Otero, president de l’entitat.

L'associació esportiva Mitja Marató de Terrassa va guanyar el premi de l'organització d'esdeveniments esportius en la Nit de l'Esportista d'enguany.

Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa
Carrer del Vall, 53 2on pis - Terrassa - Barcelona
Legal

Disseny Web