info@mitjaterrassa.org
tel.   93 222 95 81
horari: 15 h a 17:30h09-12-2013

Aquest dissabte projecció de la pel·lícula THE ATHLETE


L'Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa (AEMMT) i l'Associació de famílies de nens i nenes d'Etiòpia (AFNE) organitzen la projecció de la pel·lícula THE ATHLETE, història de la vida d'Abebe Bikila, el dissabte, 14 de desembre de 2013, a les 20 hores, al Centre Cultural Terrassa, amb la presència de Rasselas Lakew (actor/director). La recaptació anirà destinada a AFNE

Categoria: General
Penjat per: mitjaterrassa

 

L’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa es mobilitza de nou per un acte de caure solidari. De la mateixa forma que l’any passat, AFNE i AEMMT tornen a col·laborar de forma conjunta per causes benèfiques.  Els beneficis recaptats amb la venda d’entrades de la pel·lícula es destinaran a un projecte de cooperació a Etiòpia. Es tracta del projecte Materno-Infantil a la localitat de Muketuri, gràcies al qual 275 nens i nenes reben educació infantil primària (dels 4 als 6 anys) i dos àpats diaris (esmorzar i dinar); alhora que 120 dones reben formació en horticultura i nutrició. El preu de l’entrada és de 5 euros.

 

The Athlete

 

Aquesta producció etíop de l’any 2009 va ser dirigida per Davey Frankel i Rasselas Lakew. És un drama autobiogràfic de la primera gran figura de l’atletisme africà. Es la història personal d’Abebe Bikila, però s’enfoca només en pocs anys de la seva vida; just després de guanyar en dues olimpíades consecutives i la seva retirada de Mèxic’68 per problemes amb l’altitud, fins la seva mort en 1973.

 

La pel·lícula esta ben narrada i es bastant emotiva. Abebe Bikila es més que un esportista, és un heroi nacional, encara admirat no només en Etiòpia sinó en tot el mon. El personatge d’Abebe Bikila es interpretat per Rasselas Lakew que estarà present en la projecció de la pel·lícula que es durà a terme el14 de desembre de2013, ales 20 hores, en el Centre Cultural Terrassa.

 

Abebe Bikila

 

Nascut l’any 1932 en un poblat del nord d’Etiòpia, l’atleta va ser el primer a aconseguir una medalla d’or per a un país Africà, corrent descalç a la mítica prova de la marató de Roma, que després va tornar a guanya a Tòquio l’any 1964. Bikila també va passar a la història per córrer aquella marató descalç perquè cap de les bambes que li deixaven li anaven bé. A més, Bikila va ser inclòs a l’equip etíop que havia de participar als Jocs de Roma a l’últim moment, ja que un altre atleta s’havia lesionat.  Un accident de cotxe a Addis Abeba el va deixar en l’any 1969 en una cadira de rodes, però aquest fet no va fer que abandonés la competició, ja que va seguir participant en campionats de tir amb arc a Anglaterra per a discapacitats i als Jocs per paraplègics de Noruega 1971. Va morir l’any 1973, als 41 anys, per un vessament cerebral a conseqüència de l’accident d’automòbil.

 

Abebe Bikila és sens dubte el pare de l’atletisme etíop, la gran referència mundial en  curses de fons i un model singular per la seva capacitat de superar l’adversitat.

 

La pel·lícula retrata les circumstàncies vitals d’aquest atleta que “mai es va donar per vençut” i la seva determinació per tornar a competir després del tràgic accident.

 

AFNE

 

És l’Associació de Famílies de Nens i Nenes d’Etiòpia. Té per finalitat donar suport a les famílies adoptants en tots els aspectes relacionats amb la postadopció i donar també suport a projectes de cooperació a Etiòpia orientats a la infància per tal de millorar les seves condicions de vida.

 

Va ser fundada en un reunió celebrada a Barcelona el dia 19 de setembre de 2003 per part d’un grup de famílies adoptants en aquest país Africà.

 

 

 

Les dades:

 

Projecció de la pel·lícula

THE ATHLETE

(Història de la vida d’Abebe Bikila)

Amb la presència de:

Rasselas Lakew (actor/director)

Data: Dissabte 14 de desembre de 2013 

Hora: 20 hores

Lloc: Centre Cultural Terrassa (Rambla d’Egara, 340)

Preu: 5 euros

Recaptació destinada a AFNE


Noticies Esportives

El 22 d'octubre de 2017 Terrassa acollirà una nova edició de la Cursa de les Dones "- Diari de Terrassa".


Avui s'ha dut a terme, en l'Ajuntament de Terrassa, la presentació oficial de la IV edició de la Cursa de les Dones "Diari de Terrassa", organitzada per l'Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa amb la col·laboració de Diari de Terrassa i el suport de l'Ajuntament de la ciutat.

El mes d'octubre, concretament el dia 22, ha estat la data escollida per celebrar una nova edició de la Cursa de les Dones - Diari de Terrassa, la quarta edició d'aquesta prova que any rere any ha anat creixent de forma important. Organitzada per l'Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa (AEMMT) amb la col·laboració aquest any del Diari de Terrassa i el suport de l'Ajuntament de Terrassa, aquesta edició presentarà novetats importants respecte anys anteriors, convertint-se en una festa de la Dona ACTIVA. Prova puntuable pel Circuit de Curses Activa't Terrassa (organitzat per l'AEMMT i MútuaTerrassa).

La projecció futura de la Cursa de les dones la converteix en un dels principals esdeveniments que organitza l'AEMMT. El creixement conjunt que pot tenir aquesta cursa contempla, de manera especial, els vessants popular, esportiu, solidari i ciutadà. De la mateixa forma que les diferents curses que organitza l'Associació Esportiva, la Cursa de la Dona manté, com sempre, el seu vessant solidari, en aquesta ocasió en benefici a Oncolliga

Segona victòria consecutiva de Conesa en categoria masculina infantil i l'acompanya en la part més alta del pòdium Lucia Prado.

A excepció de la categoria infantil femenina, la 38a edició de la Cursa de Festa Major de Terrassa repeteix guanyadors de l'edició anterior.

El dia 1 de juliol es durà a terme la 38a cursa popular de Festa Major de Terrassa, organitzada per l'Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa (AEMMT) amb el suport de l'Ajuntament de Terrassa. Cursa de caure solidari que en aquesta edició destinarà part dels beneficis al Projecte ESPORT, SALUT I DESENVOLUPAMENT PER HAITÍ, que a través de l'ONG "Crits dels Nens" amb seu a Terrassa.

Diari de Terrassa y la AE Mitja Marató han sellado un acuerdo de colaboración con el fin de potenciar la Cursa de les Dones, una de las pruebas más emblemáticas de las que organiza la Mitja a lo largo del año. Diari de Terrassa, de este modo, se convierte en uno de los principales colaboradores de una cita que reúne a miles de participantes y que este año celebrará su cuarta edición. El acuerdo fue firmado por el director general de Diari de Terrassa, Raúl Sanz, y el presidente de la AE Mitja Marató, David Otero.

S’ha signat la renovació de l’acord de col·laboració i exclusivitat entre les entitats

MútuaTerrassa i l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa (AEMMT) amb l’objectiu de continuar treballant conjuntament per divulgar la importància de la pràctica esportiva en benefici d’una millor qualitat de vida dels ciutadans. Com a representant de MútuaTerrassa ha signat el Dr. Esteve Picola, director general i en representació de l’AEMMT ha signat el Sr. David Otero, president de l’entitat.

L'associació esportiva Mitja Marató de Terrassa va guanyar el premi de l'organització d'esdeveniments esportius en la Nit de l'Esportista d'enguany.

Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa
Carrer del Vall, 53 2on pis - Terrassa - Barcelona
Legal

Disseny Web