info@mitjaterrassa.org
tel.   93 222 95 81
horari: 15 h a 17:30h10-06-2014

TERRASSA ACULL LA SEVA PRIMERA CURSA DESTINADA A LA DONA


Sota l'organització de l'Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, amb  col·laboració de l'Ajuntament de la ciutat, el proper 28 de setembre Terrassa acollirà la seva primera edició de la Cursa de la Dona, que comptarà amb un recorregut de 5 km.

Categoria: General
Penjat per: mitjaterrassa

La dona serà la protagonista de la nova activitat esportiva, social i ciutadana que ha posat en marxa l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa (AEMMT) amb la primera edició de la Cursa de les Dones Terrassa, que se celebrarà el proper 28 de setembre a la nostra ciutat. El traçat d’aquesta prova serà de5 km. i es durà a terme pels carrers del centre de la ciutat. En aquesta ocasió, i com ja és habitual en la majoria d’esdeveniments que organitza l’entitat terrassenca,  els beneficis de les inscripcions aniran destinats en aquesta primera edició a la Fundació Sanfilippo Barcelona. Les inscripcions, que s'obriran  a finals d'aquest mes, tindrà un preu de 8 euros i es preveu entre 500 i 1000 participants.

 

Durant els darrers anys, l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa està treballant per aconseguir incrementar la participació de les dones en el mon de l’atletisme, especialment en la seva cursa estrella, la Mitja Marató de Terrassa i la Cursa Santi Centelles. Accions com la dels entrenaments dirigits per dones per dones, des de la seva iniciació ha estat tot un èxit, com s'ha pogut apreciar en les dos últimes edicions celebrades de la Mitja Marató i la Cursa Santi Centelles, on la participació femenina ha experimentat un   important increment, arribant ja al 30% i situant la prova terrassenca capdavantera en aquest sentit davant el 15% de participació femenina a nivell de Catalunya, com va apuntar el president de l'AEMMT, David Otero, en l'acta de presentació.  La cursa de la dona neix amb la voluntat de fer créixer la participació femenina en el món de les curses atlètiques, creant una prova de dones.

 

Recorregut

 

El recorregut de la cursa serà pels carrers del centre de la ciutat. Tindrà la seva sortida i arribada en el Parc dels Catalans. Les corredores pujaran per la Rambla d'Egara fins el Passeig del 22 de Juliol. Passaran per davant de l'Estació del Nord i baixaran pel carrer Salmeron, creuaran el Passeig del Comte d'Egara i el pont de la Mútua per dirigir-se als carrers Puig Novell, Sant Quirze i del Vall per arribar al Parc dels Catalans.

 

El president de l'Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, David Otero, acompanyat per Almudena Almagro, regidora de polítiques de gènere de l'Ajuntament de Terrassa i la fundadora de l'Associació Sanfilippo Barcelona, Belen Zafra, van ser els responsables de presentar aquesta nova prova del calendari atlètic de la nostra ciutat.

 

David Otero va destacar la importància que significa tenir una cursa per dones que reforçarà la participació femenina en el calendari de curses atlètiques. També va apuntar el caràcter solidari d'aquesta, “En Espanya s'organitzen entre 7 i 8 curses atlètiques per dones. La nostra és plenament solidaria i es tracta d'una mostra més de que la presencia de la dona en les proves atlètiques es cada cop més gran. Hem d'animar a les dones per que facin esport. En Terrassa som pioners en això, però he de seguir pel mateix camí”.

 

Per la seva part, la regidora Almudena Almagro va felicitar a les organitzadores per aquesta iniciativa i va destacar especialment el caràcter solidari d'una cursa que neix amb una clara vocació de continuïtat. Per Almagro “És una cursa necessària a la nostra ciutat per la dona que encara no està del tot reconeguda”. La regidora va va afegir la importància de continuar treballant amb la incorporació de la dona en l'esport, en concret en  curses “Fa dos dècades per cada 7 homes hi havia 1 dona, ara, per cada 2 homes hi ha una dona”. També va destacar el fet de “promoure hàbits saludables per les dones és un pas indispensable”.

 

Cursa solidaria

 

Una de les característiques que destaquen de l'Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa és el seu caràcter solidari. La majoria dels esdeveniments que organitza l'entitat terrassenca van lligats amb una causa solidaria. La cursa de la dona del 28 de setembre manté aquesta important condició. En aquesta primera edició, la primera cursa de la dona Terrassa, serà en benefici de l'Associació Sanfilippo (www.sanfilippobcn.org), entitat que lluita contra la síndrome del mateix nom, una malaltia neurodegenerativa infantil que és mortal. Belen Zafra és la seva responsable. En l'acta de presentació de la cursa de la dona, Zafra va explicar el que significa aquesta malaltia i que viu en primera persona. El seu fill, el Pol, ho pateix, té 11 anys i és l'únic egarenc amb aquesta malaltia. En Catalunya hi han sis casos, en Espanya 70 i en tot el mon 6.000. Durant l'acte de presentació, Belen Zafra va agrair que aquesta primera cursa de la dona col·labores en benefici de la causa que ella defensa “necessitem 4 milions d'euros per iniciar els primers assajos clínics amb humans que es desenvoluparan en Manchester i Ohio”. Va definir aquesta teràpia com “agressiva i arriscada, però l'única que tenim”. L'edat de vida d'una persona afectada per la Síndrome Sanfilippo és de15 a 20 anys.

 

 

ASSOCIACIÓ ESPORTIVA MITJA MARATÓ TERRASSA

www.mitjaterrassa.org

Mail: info@mitjaterrassa.org

Facebook: Mitjaterrassa

Twitter: @mitjaterrassa #mitjaterrassa     

 

 

 


Noticies Esportives

El 22 d'octubre de 2017 Terrassa acollirà una nova edició de la Cursa de les Dones "- Diari de Terrassa".


Avui s'ha dut a terme, en l'Ajuntament de Terrassa, la presentació oficial de la IV edició de la Cursa de les Dones "Diari de Terrassa", organitzada per l'Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa amb la col·laboració de Diari de Terrassa i el suport de l'Ajuntament de la ciutat.

El mes d'octubre, concretament el dia 22, ha estat la data escollida per celebrar una nova edició de la Cursa de les Dones - Diari de Terrassa, la quarta edició d'aquesta prova que any rere any ha anat creixent de forma important. Organitzada per l'Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa (AEMMT) amb la col·laboració aquest any del Diari de Terrassa i el suport de l'Ajuntament de Terrassa, aquesta edició presentarà novetats importants respecte anys anteriors, convertint-se en una festa de la Dona ACTIVA. Prova puntuable pel Circuit de Curses Activa't Terrassa (organitzat per l'AEMMT i MútuaTerrassa).

La projecció futura de la Cursa de les dones la converteix en un dels principals esdeveniments que organitza l'AEMMT. El creixement conjunt que pot tenir aquesta cursa contempla, de manera especial, els vessants popular, esportiu, solidari i ciutadà. De la mateixa forma que les diferents curses que organitza l'Associació Esportiva, la Cursa de la Dona manté, com sempre, el seu vessant solidari, en aquesta ocasió en benefici a Oncolliga

Segona victòria consecutiva de Conesa en categoria masculina infantil i l'acompanya en la part més alta del pòdium Lucia Prado.

A excepció de la categoria infantil femenina, la 38a edició de la Cursa de Festa Major de Terrassa repeteix guanyadors de l'edició anterior.

El dia 1 de juliol es durà a terme la 38a cursa popular de Festa Major de Terrassa, organitzada per l'Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa (AEMMT) amb el suport de l'Ajuntament de Terrassa. Cursa de caure solidari que en aquesta edició destinarà part dels beneficis al Projecte ESPORT, SALUT I DESENVOLUPAMENT PER HAITÍ, que a través de l'ONG "Crits dels Nens" amb seu a Terrassa.

Diari de Terrassa y la AE Mitja Marató han sellado un acuerdo de colaboración con el fin de potenciar la Cursa de les Dones, una de las pruebas más emblemáticas de las que organiza la Mitja a lo largo del año. Diari de Terrassa, de este modo, se convierte en uno de los principales colaboradores de una cita que reúne a miles de participantes y que este año celebrará su cuarta edición. El acuerdo fue firmado por el director general de Diari de Terrassa, Raúl Sanz, y el presidente de la AE Mitja Marató, David Otero.

S’ha signat la renovació de l’acord de col·laboració i exclusivitat entre les entitats

MútuaTerrassa i l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa (AEMMT) amb l’objectiu de continuar treballant conjuntament per divulgar la importància de la pràctica esportiva en benefici d’una millor qualitat de vida dels ciutadans. Com a representant de MútuaTerrassa ha signat el Dr. Esteve Picola, director general i en representació de l’AEMMT ha signat el Sr. David Otero, president de l’entitat.

L'associació esportiva Mitja Marató de Terrassa va guanyar el premi de l'organització d'esdeveniments esportius en la Nit de l'Esportista d'enguany.

Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa
Carrer del Vall, 53 2on pis - Terrassa - Barcelona
Legal

Disseny Web