Uns 1.500 corredors i corredores van córrer per l’esclerosi múltiple

El Circuit de Catalunya ha tornat a acollir una nova edició d’una de les curses atlètiques més solidaries: “Mulla’t i Corre per l’esclerosi múltiple”.

La cursa, organitzada per l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa, la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) i l’Ajuntament de Montmeló, amb el suport del Circuit de Catalunya, la Federació Catalana d’atletisme i el diari Sport, ha estat tot un èxit de participació, amb un total de 1.500 atletes inscrits en les diferents curses disputades.

La cursa té com a objectiu recaptar fons per destinar-los a l’estudi d’aquesta malaltia, l’esclerosi múltiple.

La jornada es va iniciar amb la disputa de la cursa principal, la dels 10 km, 19è Campionat absolut de Catalunya i veterans.. La victòria de la cursa, en categoria masculina, va ser pel corredor del FC Barcelona, Pol Guillen amb un temps de 30:46, seguit per Adrià Garcia amb 31:11 completant el podi el corredor de la Laietana, Marc Roig amb un temps de 31:50. Els atletes guanyadors van dominar des de l’inici de la proba.

En categoria femenina, la victòria va ser per Raquel Parrado, del Sant Boi, que va recorre els 10.000 metres amb un temps de 37:03, seguida de Meritxell Bonet, del Baeamado.com, amb temps final de 37:18 i Encarna Garcia, del C.A. Vic, amb 39:10.

Posteriorment es va disputar la cursa dels 5.000 metres. En categoria masculina, l’atleta de l C.A. La Sanse, José Luis Blanco es va imposar des de l’inici creuant la línea de meta destacat amb un temps de 17:12, seguit per Marc Cano, 18:14 i la tercera posició va ser per Miguel Angel Peña amb 20:12.

Josefina Toscano, del C.T.S. Abadesses, amb un temps de 22:34 va ser la primera atleta femenina en creuar la línea de meta dels 5.000 metres. En segona posició Yveth Camus Mariño, del Mont Aqua, amb 23:17 i Montserrat Roca Gutierrez, amb un temps de 24:08 va completar el podi femení.

El punt final a la matinal atlètica viscuda al Circuit de Catalunya el va posar la cursa de la milla per adults i nens. Sergi Luque, Carles Homs i David Homs es van imposar en la categoria adulta masculina. En fèmines, Marta Moragues en primera posició, Maria Batllo segona i Montse Puig tercera van dominar la proba. L’última cursa disputada va ser la milla infantil.

En categoria femenina las guanyadores van ser Anna Saperas, Paula Hernández i Paula Carpio. En categoria infantil masculí, Antonio López va arribar en primera posició seguit d’Alex Salas i Roger Garreta.

El Mulla’t i Corre per l’esclerosi múltiple, és un acte esportiu que dóna suport a la lluita contra l’esclerosi múltiple.

Es va iniciar l’any 2001 amb el concepte d’una competició popular d’atletisme que utilitza com a pista el Circuit de Montmeló i col·labora amb la Fundació Esclerosi Múltiple cedint l’import de les inscripcions que realitzen les persones participants. Any rere any, ha anat augmentant el nombre d’esportistes participants.

L’edició del 2012 ha tornat a ser tot un èxit. Unes 7.000 persones han pogut gaudir d’una jornada familiar en el magnífic Circuit de Catalunya que converteix la seva pista de velocitat en una pista d’atletisme. El bon temps també va acompanyar, a pesar de la pluja prèvia, la jornada solidaria permetent també que el públic assistent pogués gaudir de les diferents activitats complementaries a la cursa, com el rocòdrom, el globus aerostàtic, zona d’inflables, karting i zona de minibàsquet, entre d’altres.