El president de l’A.E.Mitja Marató de Terrassa, David Otero, present en l’acte central del mulla’t per l’esclerosi múltiple.

Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa i Fundació Esclerosi Múltiple mantenen una estreta relació, no només a nivell esportiu, sinó també solidaria.

La col·laboració entre ambdues entitats va néixer l’any 2001 quan s’inicia la campanya “Mulla’t i corre per l’Esclerosi Múltiple”, cursa atlètica solidaria que es disputa al Circuit de Catalunya amb l’objectiu principal de recaptar fons destinats a l’estudi d’aquesta malaltia. 

La campanya Mulla’t té per objectiu sensibilitzar la societat respecte l’esclerosi múltiple, una malaltia que afecta a més de 7.000 persones a Catalunya i que es diagnostica cada vegada més en persones joves, d’entre 25 i 40 anys. Els fons recaptats van destinats a la inserció laboral de les persones amb discapacitat física i als serveis socio-sanitaris que presta l’entitat a través dels hospitals de dia, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple. 

Recentment s’ha celebrat la 19a edició del Mulla’t que ha reunit a tot l’Estat 110.800 persones que s’han “mulla’t” per l’esclerosi múltiple. A Catalunya hi han participat un total de 633 piscines, 13 més que l’edició anterior i ha comptat amb 1.200 voluntaris que s’han sumat en aquesta campanya de sensibilització ciutadana. 

L’acte central al DIR Diagonal de Barcelona va comptar amb la presència de nombroses personalitats del món polític i cultural, com el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Per part de l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, el seu president, David Otero,  va assistir a l’acte per donar suport a aquesta campanya molt vinculada amb l’entitat terrassenca.