Mitja Marató Ciutat de Terrassa 2013

La catorzena edició de la Mitja Marató Terrassa  i vuitena cursa Santi Centelles es disputaran el diumenge 27 de gener de 2013. Les principals novetats és centren en el seu punt més solidari.

Comença la compta enrere per la disputa de la prestigiosa prova d’atletisme, la Mitja Marató Ciutat de Terrassa, que es celebrarà el diumenge 27 de gener de 2013. La propera edició manté el mateix recorregut de l’edició anterior, on el traçat manté, de forma important, el seu pas pels barris de la ciutat. 

La Mitja Terrassa s’ha caracteritzat sempre pel seu caràcter solidari que manté aquesta propera edició, de forma més pronunciada, amb motiu de l’actual situació econòmica per la que estem travessant. Per l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa, organitzadors de la cursa, l’aspecte social és molt important. Una de les novetats més importants des d’aquest punt de vista és la d’oferir avantatges a les persones aturades, que pagaran només el 50% del preu de les inscripcions. 

Els dos dies previs a la disputa de la Mitja Marató, els corredors que recollint els seus dorsals a l’Hotel Don Cándido podran col·laborar en una campanya de recollida d’aliments que es desenvoluparà en col·laboració amb Creu Roja. 

Un dels objectius importants pels organitzadors, l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa, és llorar la participació del major número de colectius possibles. En el cas de la cursa Santi Centelles (5km), la darrera edició ja es va donar el cas que la meitat d’inscrits van ser dones. Per intentar de mantenir o augmentar la participació femenina, s’organitzarà uns entrenaments en el Parc Vallparadis dirigit les grans atletes terrassenques Carme Ballesteros, Carme Posas i Anna Cos. Al mateix temps, també s’ha posat en marxa una iniciativa per practicar esports pels jubilats. 

La integració de col·lectius menys favorits també és una de les altres aspiracions que es busca. Persones de Prodis, Fupar, Trigenta i Alba també participarán. També es vol invoolucrar als mes petits organitzant un concurs de dibuix escolar per escollir una mascota de la Mitja Marató. 

Una altra de les novetats importats de cada edició de la Mitja Marató de Terrassa, sens dubte, és el seu cartell, obra del fotògraf terrassenc Jordi Canyameres. Per la catorzena edició, el disseny és més sobri que la darrera edició, vincula més la Mitja Marató amb la ciutat de Terrassa. El seu objectiu ha captat un grup d’atletes corrent per davant de l’emblemàtica Masia Freixa. Gràcies a una fotocomposició, pot veure’s també l’esquerra un altre del monuments més representatius de la ciutat, l’escultura de la Dona Treballadora, que dona importància a la participació de la dona a la cursa. 

 

ASSOCIACIÓ ESPORTIVA MITJA MARATÓ TERRASSA

 

 

 

 

 

 

 

 

Nota: adjuntem fotos (peu de foto Jordi Canyameres) de la presentació oficial de la cursa

 A les fotos apareix: president de l’Associació Esportiva Mitja Marató Ciutat de Terrassa, Sr. David Otero (dreta imatges), i el Regidor d’Esportas Ajuntament de Terrassa Sr. Alfredo Vega (esquerra imatges) amb el cartell de la catorzena edició Mitja Marató Ciutat de Terrassa, obra del fotògraf terrassenc Jordi Canyameres