L’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa solidària amb Burkina Faso

Amb l’objectiu mantenir l’aspecte més solidari que caracteritza a l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, ahir es va fer entrega, en la seu de l’AEMMT , de 130 samarretes destinades al projecte internacional que manté des de l’any 2005 l’Associació Alba de Terrassa amb les dones de Burkina Faso. Aquesta donació va destinada a la Campanya de Formació i prevenció del Sida entre les dones d’aquest país africà.

L’Associació Alba, nascuda l’any 1987,  es dedica a l’ajuda drogodependent mitjançant dispositius professionalitzats a la sensibilització sobre drogues i el VIH en col·lectius de risc. Des de l’any 2005 també compta amb un projecte de cooperació internacional a Burkina Faso. 

Bukina Faso és una República de l’Àfrica Occidental situada a la conca superior del riu Volta. És un dels països més pobres del mon. El seu  alt índex de creixement juntament amb una terra àrida son factors que influencien de forma rellevant en el seu índex de pobresa. L’esperança de via es de 49 anys, sent l’edat de promig de la seva població de menys de 17 anys.. El promig de fills per dona és de 6,41, una de les taxes més elevades del mon, el que està provocant un augment poblacional mai vist en la història d’aquest pobre país. És rellevant l’impacta que produeix la Sida en quant a l’amortització de la taxa de creixement de la població, tant per morts directes, com l’augment de la taxa de mortalitat infantil i altres problemes socials associats al mateix. 

L’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, no només es tracta d’una entitat esportiva, també realitza funcions socials així com solidaries, característica que defineix a l’entitat terrassenca des de la seva creació. 

En la foto que us adjuntem, en el moment d’entrega d’aquetes samarretes, apareix el president de l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, David Otero (esquerra de la imatge), amb la Sra. Maruja Rambla, presidenta de l’Associació Alba de Terrassa.

 

 

ASSOCIACIÓ ESPORTIVA MITJA MARATÓ TERRASSA