La Mitja Marató de Terrassa amb els nens d’Etiòpia

Dins dels actes socials de la 14a Mitja Marató Ciutat de Terrassa i 8ena Cursa Popular Santi Centelles, l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa (AEMMT) presenta la pel·lícula “Town of runners”, divendres 11 de gener de2013, a les 19’30 hores, en el Centre Cultural Terrassa, que tracta sobre la realitat d’un poble d’Etiòpia on l’única possibilitat de viure i créixer que tenen els nens és l’atletisme.

Campanya solidaria a favor dels nens d’Etiòpia, propera acció a càrrec de  l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa amb la qual es pretén col·laborar amb l’Associació de famílies de nens i nens d’Etiòpia (AFNE). La finalitat del mateix, és realitzar un acte solidari a favor d’aquesta associació per donar a conèixer la precària situació d’aquest país, gran “productor” d’atletes de primer nivell mundial. 

El divendres 11 de gener de 2013, ales 19’30 hores, en el Centre Cultural Terrassa (Rambla d’Egara, 340), tindrà lloc la projecció de la pel·lícula Tow of runners, un documental sobre els joves corredors etíops de Bekoji –un poble del altiplà etíop d’on han sortit alguns dels atletes més grans del mom, com Tirunesh Dibada, Kenenisa Bekele o Derartu Tulu. 

La pel·lícula explica la història de dos noies adolescents que viuen en un petit poble mentre intentant fer el seu camí en busca d’una vida diferent. A través de la seva lluita, la pel·lícula dona una visió única de les ambicions dels joves etíops que viuen entre la tradició i el mon modern. 

Una història de superació, coratge i esforç que no deixarà a ningú indiferent. 

La col·laboració es concretarà amb la venda del màxim nombre   de DVD’al preu de 10 euros la unitat, diners que aniran integrament a l’Associació AFNE. 

Aquest esdeveniment esta patrocinat per l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa amb la producció de l’Associació AFNE i, l’apadrinament d’Emili Ricart (Fisioterapeuta del FC Barcelona). 

Amb motiu del passi d’aquest documental i aprofitant el tema atlètic, es farà una taula rodona parlant sobre els diferents vessants de l’atletisme, especialment, el de fons. 

En aquesta taula, hi seran presents els senyors: 

Ricard Domingo (President AFNE): presentant el dia a dia i possibles sortides a l’atletisme per nens i joves, condicions físiques, entrenaments, etc.

Emili Ricart (fissió del FC Barcelona)

Miquel Àngel Cos   (fissió del CAR i FEA): parlarà de les condicions, precaucions i plans de recuperació de lesions.

María A. Lizárraga (doctora en nutrició humana i dietètica de la Universitat de Barcelona)

Josep Salvador (metge especialista en l’esport)

Emili Asín (Cap de relacions externes AEMMT): contribució a l’esport per tothom i aspectes socials relacionats.

Alfons Abellán (ex atleta professional. Olímpic Seúl-88). Ens aportarà la seva experiència competitiva i personal.

Santi Padró (TV3): serà l’encarregat de moderar la taula. 

Un important esdeveniment que també ha comptat amb la important col·laboració del jugador del FC Barcelona, Xavi Hernández,  per promocionar aquest acte solidari. 

Les dades:
Projecció de la Pel·lícula: “Town of runners”
Taula Rodona
Data: Divendres 11 de gener de 2013
Hora: 19’30 h
Lloc: Centre Cultural Terrassa (Rambla d’Egara, 340)
     

 

 

ASSOCIACIÓ ESPORTIVA MITJA MARATÓ TERRASSA

 www.mitjaterrassa.org
Mail: info@mitjaterrassa.org
Facebook: Mitjaterrassa
Twitter: @mitjaterrassa
#mitjaterrassa