Important recaptació solidària

L’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa entrega un xec de 39.000 euros a la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) en concepte de la recaptació de la Cursa Solidaria “Mulla’t i Corre per l’Esclerosi Múltiple”, celebrada en el Circuit de Catalunya el passat 2 de juny.

“Mulla’t i corre” per l’Esclerosi Múltiple es tracte d’una cursa solidària, que es dur a  terme des de l’any 2001, amb l’objectiu d’ajudar ala Fundacióen la seva lluita contra l’esclerosi múltiple, buscant com resultat final una aportació en forma de donatiu que faci possible el desenvolupament dels projectes assistencials dela FundacióEsclerosiMúltiple. 

L’acte està organitzat per l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa,la FundacióEsclerosiMúltiple i l’Ajuntament de Montmeló i compta amb el suport dela SecretariaGeneralde l’Esport dela Generalitatde Catalunya, el Circuit de Catalunya,la FederacióCatalanad’Atletisme i el Diari Sport. 

Aquesta setmana, l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, en el transcurs d’un dinar en l’Hotel Don Cándido de Terrassa, amb la presència dels organitzadors com l’alcalde de Montmeló, el president de la Federació Catalana d’Atletisme, representants del Circuit de Catalunya, del diari Sport i l’Associació Mitja Marató de Terrassa, va fer entrega a la presidenta de la Fundació Esclerosi Múltiple, Sra. Rosa Maria Estrany, d’un xec de 39.000 euros,  import recaptat de les inscripcions a les diferents curses que es van disputar el passat 2 de juny en el Circuit de Catalunya. Aquesta important aportació econòmica va dirigida a la investigació d’aquesta malaltia i a diferents projectes assistencials. 

La darrera edició celebrada del “Mulla’t i Corre per l’Esclerosi múltiple”, el 2 de juny de2013, haestat tot un èxit, tant a nivell de participació, unes 2.200 persones es van inscriure’s en les diferents proves que es van dur a terme durant la jornada solidaria, com d’assistència, amb la presència de més de 9.000 persones que es van desplaçar al Circuit de Catalunya. 

L’esclerosi múltiple 

A tot el món hi ha 2.500.000 casos diagnosticats. A Catalunya afecta a 7.000 persones. És la malaltia crònica més freqüent en adults joves a Europa i la segona causa d’incapacitat en aquest grup de població, després dels accidents. 

L’esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central (SNC) que afecta el cervell i la medul·la espinal. Afecta doblement a les dones. Es diagnostica majoritàriament entre els 20 i els 40 anys. No és una malaltia contagiosa, ni hereditària, ni mortal. 

Els símptomes varien en funció de la part del sistema nerviós central afectada. Pot comportar: trastorns sensitius; trastorns motors amb debilitat muscular; alteracions de l’equilibri; trastorns visuals; disfunció esfinteriana; alteracions sexuals; trastorns cognitius; fatiga. 

El diagnòstic es produeix en un moment vital de la vida de les persones, quan s’inicien els projectes personals i laborals. 

La missió de la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) és millorar la qualitat de vida de les persones afectades d’EM i de les seves famílies; promoure la inserció laboral de les persones amb discapacitat física i destinar recursos a la investigació. 

Els Hospitals de Dia de la FEM, són un servei d’atenció soci-sanitària, amb enfocament interdisciplinar, al que acudeixen els pacients amb una malaltia neurològica discapacitant i progressiva per rebre tractament rehabilitador. 

ASSOCIACIÓ ESPORTIVA MITJA MARATÓ TERRASSA

www.mitjaterrassa.org

Mail: info@mitjaterrassa.org

Facebook: Mitjaterrassa

Twitter: @mitjaterrassa #mitjaterrassa