La Mitja Terrassa present en Haití

L’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa col·labora amb l’ONG “Esport, Salut i Desenvolupament a Haití” amb la donació de més de 200 samarretes.

Una de les característiques que defineix l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa (AEMMT), sens dubte, és el seu caure solidari. Són moltes les activitats que organitza aquesta entitat amb fins benèfics, entre d’altres, recentment, s’ha fet la donació de samarretes destinades al projecte “Esport, Salut i Desenvolupament a Haití”.

Aquest es tracta d’un projecte destinat a la població infantil haitiana a través de la transformació dels nenes mitjançant la pràctica de l’esport i integrant aquest amb la prevenció en salut amb la formació d’entrenadors de futbol i bàsquet capacitats per actuar com agents de salut, contribuint així a la reducció de malalties infeccioses prevalents al país com sónla Sidaola Colerai, augmentant els coneixements en hàbits higiènics i dietètics.

El passat mes d’abrilla LoliFernándezila Maria Llistosella, coordinadores del projecte van viatjar, acompanyades per 3 voluntaris, a Haití per implantar aquest projecte iniciat ara fa un anys. Durant 3 setmanes han estat formant a infermeres locals en mesures preventives en HIV i en malalties transmeses per l’aigua i els aliments; paral·lelament s’ha fet formació amb tallers teòrics-pràctics en bàsquet i futbol. Un cop finalitzada la primera formació, les infermeres locals formaran els monitors esportius en tècniques preventives a través del joc i de l’esport, creant així entrenadors esportius formats com agents de salut. Durant l’estada s’han fet competicions entre els nens dels orfenats de Kenscoff i Tabarre, com a practiques pels nous entrenadors i es van planificar els entrenaments i la formació en prevenció dels infants.

ASSOCIACIÓ ESPORTIVA MITJA MARATÓ TERRASSA

www.mitjaterrassa.org

Mail: info@mitjaterrassa.org

Facebook: Mitjaterrassa

Twitter: @mitjaterrassa #mitjaterrassa