TERRASSA ACULL LA SEVA PRIMERA CURSA DESTINADA A LA DONA

Sota l’organització de l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, amb  col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat, el proper 28 de setembre Terrassa acollirà la seva primera edició de la Cursa de la Dona, que comptarà amb un recorregut de 5 km.

La dona serà la protagonista de la nova activitat esportiva, social i ciutadana que ha posat en marxa l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa (AEMMT) amb la primera edició de la Cursa de les Dones Terrassa, que se celebrarà el proper 28 de setembre a la nostra ciutat. El traçat d’aquesta prova serà de5 km. i es durà a terme pels carrers del centre de la ciutat. En aquesta ocasió, i com ja és habitual en la majoria d’esdeveniments que organitza l’entitat terrassenca,  els beneficis de les inscripcions aniran destinats en aquesta primera edició a la Fundació Sanfilippo Barcelona. Les inscripcions, que s’obriran  a finals d’aquest mes, tindrà un preu de 8 euros i es preveu entre 500 i 1000 participants.

 

Durant els darrers anys, l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa està treballant per aconseguir incrementar la participació de les dones en el mon de l’atletisme, especialment en la seva cursa estrella, la Mitja Marató de Terrassa i la Cursa Santi Centelles. Accions com la dels entrenaments dirigits per dones per dones, des de la seva iniciació ha estat tot un èxit, com s’ha pogut apreciar en les dos últimes edicions celebrades de la Mitja Marató i la Cursa Santi Centelles, on la participació femenina ha experimentat un   important increment, arribant ja al 30% i situant la prova terrassenca capdavantera en aquest sentit davant el 15% de participació femenina a nivell de Catalunya, com va apuntar el president de l’AEMMT, David Otero, en l’acta de presentació.  La cursa de la dona neix amb la voluntat de fer créixer la participació femenina en el món de les curses atlètiques, creant una prova de dones.

 

Recorregut

 

El recorregut de la cursa serà pels carrers del centre de la ciutat. Tindrà la seva sortida i arribada en el Parc dels Catalans. Les corredores pujaran per la Rambla d’Egara fins el Passeig del 22 de Juliol. Passaran per davant de l’Estació del Nord i baixaran pel carrer Salmeron, creuaran el Passeig del Comte d’Egara i el pont de la Mútua per dirigir-se als carrers Puig Novell, Sant Quirze i del Vall per arribar al Parc dels Catalans.

 

El president de l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, David Otero, acompanyat per Almudena Almagro, regidora de polítiques de gènere de l’Ajuntament de Terrassa i la fundadora de l’Associació Sanfilippo Barcelona, Belen Zafra, van ser els responsables de presentar aquesta nova prova del calendari atlètic de la nostra ciutat.

 

David Otero va destacar la importància que significa tenir una cursa per dones que reforçarà la participació femenina en el calendari de curses atlètiques. També va apuntar el caràcter solidari d’aquesta, “En Espanya s’organitzen entre 7 i 8 curses atlètiques per dones. La nostra és plenament solidaria i es tracta d’una mostra més de que la presencia de la dona en les proves atlètiques es cada cop més gran. Hem d’animar a les dones per que facin esport. En Terrassa som pioners en això, però he de seguir pel mateix camí”.

 

Per la seva part, la regidora Almudena Almagro va felicitar a les organitzadores per aquesta iniciativa i va destacar especialment el caràcter solidari d’una cursa que neix amb una clara vocació de continuïtat. Per Almagro “És una cursa necessària a la nostra ciutat per la dona que encara no està del tot reconeguda”. La regidora va va afegir la importància de continuar treballant amb la incorporació de la dona en l’esport, en concret en  curses “Fa dos dècades per cada 7 homes hi havia 1 dona, ara, per cada 2 homes hi ha una dona”. També va destacar el fet de “promoure hàbits saludables per les dones és un pas indispensable”.

 

Cursa solidaria

 

Una de les característiques que destaquen de l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa és el seu caràcter solidari. La majoria dels esdeveniments que organitza l’entitat terrassenca van lligats amb una causa solidaria. La cursa de la dona del 28 de setembre manté aquesta important condició. En aquesta primera edició, la primera cursa de la dona Terrassa, serà en benefici de l’Associació Sanfilippo (www.sanfilippobcn.org), entitat que lluita contra la síndrome del mateix nom, una malaltia neurodegenerativa infantil que és mortal. Belen Zafra és la seva responsable. En l’acta de presentació de la cursa de la dona, Zafra va explicar el que significa aquesta malaltia i que viu en primera persona. El seu fill, el Pol, ho pateix, té 11 anys i és l’únic egarenc amb aquesta malaltia. En Catalunya hi han sis casos, en Espanya 70 i en tot el mon 6.000. Durant l’acte de presentació, Belen Zafra va agrair que aquesta primera cursa de la dona col·labores en benefici de la causa que ella defensa “necessitem 4 milions d’euros per iniciar els primers assajos clínics amb humans que es desenvoluparan en Manchester i Ohio”. Va definir aquesta teràpia com “agressiva i arriscada, però l’única que tenim”. L’edat de vida d’una persona afectada per la Síndrome Sanfilippo és de15 a 20 anys.

 

 

ASSOCIACIÓ ESPORTIVA MITJA MARATÓ TERRASSA

www.mitjaterrassa.org

Mail: info@mitjaterrassa.org

Facebook: Mitjaterrassa

Twitter: @mitjaterrassa #mitjaterrassa