L´AEMMT convidada al 25è Aniversari de la FEM al Liceu

Mes de 2000 persones van omplir el Liceu amb motiu del 25è Aniversari de la Fundació Esclerosi Múltiple.

Amb motiu de la relació que l´Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa juntament amb la FEM, duen a terme ca d’any la Cursa Mulla´t i corre per la Esclerosi Múltiple al Circuit de Barcelona, varem ser convidats a l’acte institucional que ca congregar mes de 2000 persones, entre col·laboradors, institucions i altres personalitats del mon de la política, l’esport i la cultura.

La notícia de la pàgina oficial  de la FEM deia:

 “Fa 25 anys que la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) va néixer amb la voluntat de lluitar contra aquesta malaltia neurodegenerativa, que afecta actualment 7.000 persones a Catalunya. Per celebrar aquest aniversari, la FEM va celebrar el diumenge 16 de novembre un concert commemoratiu que va reunir gairebé 2.000 persones al Gran Teatre del Liceu.

L’acte ha permès la recaptació de 60.000 euros bruts que es destinaran al funcionament dels serveis assistencials que ofereix l’entitat. L’acte, amb el qual es va homenatjar totes aquelles persones que al llarg d’aquests 25 anys han col•laborat amb la FEM per millorar la qualitat de vida de les persones amb EM, va consistir en un concert amb repertori de Mozart a càrrec de l’Orquestra UNESCO de Barcelona, dirigida per Gonçal Comellas, i la Coral Polifònica de Puig-Reig amb la presència de la soprano Begoña Alberdi. Al llarg del concert, es va interpretar la Simfonia 41 i el Rèquiem de Mozart. A més, es va estrenar la versió lírica de l’himne del Mulla’t i es va projectar un vídeo de la tasca feta per la FEM al llarg d’aquests 25 anys.  

El concert, presidit pel President de la Generalitat, Artur Mas, va comptar també amb la presència de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el conseller de Salut, Boi Ruiz, i la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, així com d’altres personalitats rellevants de la societat catalana. A més, la il•lustradora catalana Pilarín Bayés, també present al concert, va posat el seu particular gra de sorra amb el disseny de la imatge del cartell commemoratiu de l’aniversari, on el Liceu es converteix en una immensa piscina plena de banyistes inspirats en la campanya més notòria de la FEM, el Mulla’t. 

En la seva intervenció, la Presidenta de la FEM, Rosamaria Estrany, va recordar els inicis de la Fundació quan s’emmirallava als països del nord d’Europa on ja hi havia serveis per a persones amb EM. “Han estat molts anys de treball constant, per avançar en la normalització social d’aquesta malaltia, per aconseguir recursos, per anar implementant serveis” va dir i va reconèixer que avui la FEM ha superat el somni de fa 25 anys. No obstant això, també va deixar clar que cal continuar treballant per afrontar els reptes actuals de la malaltia. Per la seva banda, el President de la Generalitat va felicitar la FEM per haver estat capaç de construir “un jardí sobre un desert” i d’haver fet “florir” el jardí.”

 

 

Gràcies un any mes per la  labor que feu.