Una exposició de 400 fotos recorda el centenari de l’atletisme a Terrassa

“Cent anys d’atletisme a Terrassa” permet veure com han evolucionat el material esportiu, les instal·lacions i la preparació dels atletes. Destaquen unes botes dels anys vint i vídeos de la “Terrassa – La Mata”

L´AEMMT va ser part de la comissió del centenari de l´Atletisme a Terrassa, va aportar el seu recull de fotografíes històriques, que van fer la jornada un acte molt conmemoratiu.

 

La notícia del terrassadigital.com deia així:

“Oficialment fa 100 anys que l’atletisme va arribar a Terrassa. Per commemorar-ho es podrà veure, del 8 al 27 de novembre, una exposició amb més de 400 fotografies i documents a la Sala d’Exposicions d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals. Ha estat coordinada per la Comissió del Centenari d’Atletisme a Terrassa.

Les dues fites documentades que corroboren l’inici de la pràctica d’aquest esport a la ciutat és la compra d’un disc per part d’uns socis del Terrassa FC i la disputa de la cursa de Sant Llorenç a finals del 1914. Ho ha explicat Bernat Serran, de la Comissió del Centenari de l’Atletisme a Terrassa. “Al desembre s’organitza la cursa de Sant Llorenç i aquí hi ha una certa participació d’atletes de Terrassa, també de Sabadell i de tot Catalunya. Vaig posar 1914 per aquestes dues cites.”

L’exposició “Cent anys d’atletisme a Terrassa” permet fer un viatge en el temps i veure com han evolucionat el material esportiu, les instal·lacions i la preparació dels atletes. Destaquen unes botes de salt de perxa dels anys vint, i un vídeo de la tercera edició de la Terrassa – La Mata, una prova internacional i de referència de marxa atlètica que es va disputar fins el 1990.

L’alcalde de Terrassa Jordi Ballart ha dit que la mostra arriba en un moment de molta popularitat per a l’atletisme:  “A casa nostra és un esport que justament ara travessa un moment de màxima popularitat. Cada dia són més les persones que surten als carrers de la nostra ciutat a córrer. Aquesta és una imatge que ens agrada, que ens satisfà perquè és una imatge que transmet salut, benestar i civisme.”

L’exposició també serveix per homenatjar totes aquelles persones que han impulsat aquest esport a la ciutat, com és el cas de figures de l’atletisme terrassenc com Josep Planes i el marxador Josep Ribes.”

Desde l´AEMMT seguirem orgullosos contribuint aquest tresor històric.

 

ASSOCIACIÓ ESPORTIVA MITJA MARATÓ TERRASSA
www.mitjaterrassa.org
Mail: info@mitjaterrassa.org
Facebook: Mitjaterrassa
Twitter: @mitjaterrassa #mitjaterrassa