Terrassa presenta la seva 17a Mitja Marató

El 24 de gener de 2016 Terrassa acollirà una nova edició d’un dels esdeveniments

esportius més rellevants de la ciutat La Mitja Marató de Terrassa, que se celebrarà

conjuntament amb la Cursa Popular Santi Centelles, de 5 km.

Avui s’ha dut a terme la presentació oficial de la dissetena edició de la Mitja Marató de Terrassa. L’acte, celebrat en les dependencies de l’Ajuntament de Terrassa, ha comptat amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Sr. Jordi Ballart, el president de l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa (AEMMT), Sr. David Otero i el regidor d’esports Sr. Dani Nart.

S’ha iniciat la Roda de Premsa amb la intervenció de l’alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, qui ha destacat la importància que te aquest esdeveniment esportiu, “no nomes com a referent de la ciutat, sinó també arreu del pais”. Ballart ha senyalat la Mitja Marató com una festa ciutadana oberta a la participació de tothom, “és una inversió socialment molt rendible”. L’alcalde també ha fet important menció a una de les característiques que defineix la Mitja, “el caracter solidari i compromes a favor de la justicia social i el Benestar”. Finalitzant el seu discurs pronosticant un nou èxit de la dissetena Mitja Marató de Terrassa.

El president de l’AEMMT, Sr. David Otero, va remarcar que la Mitja Terrassa “és el motiu de l’Entitat. Conscients el que representa la Mitja per la ciutat ens obliga ha estar constantment renovant”.

La Mitja Marató de Terrassa, juntament amb la cursa Santi Centelles, de 5km., que se celebren el mateix dia, son un dels esdeveniments esportius més rellevants de la ciutat, no només per la participació d’atletes d’elit, sinó també per tractar-se d’una de les proves amb major nombre de participants.

Per la propera edició, Otero va confirmar la presència de varis atletes de gran nivell com Carles Castillejo, Nacho Cáceres i Rafa Iglesias, a més dels bons corredors catalans, tenint en compte que la Mitja Terrassa és una de les 3 curses més importants catalanes juntament amb Barcelona i Granollers.

Otero va senyalar que un dels objectius de la propera edició és arribar als 4.000 participants, dels quals espera 2.000 siguin de la ciutat. Destacant l’important increment de participació terrassenca en els darrers anys. De la mateixa forma que també ha crescut considerablement la participació femenina, principal motiu pel qual va néixer en el 2005 la cursa de 5 km. Santi Centelles.

Com a principals novetats amb les que comptarà la dissetena edició de la Mitja Marató, el responsable de l’AEMMT va destacar que en aquesta edició s’amplia, de forma solidaria, el descompte del 50% del preu de l’ inscripció, que fins la data només gaudien les persones en situació d’atur i que a partir d’ara també podran gaudir les persones de més de 65 anys. La recollida habitual d’aliments en aquesta ocasió només serà d’un producte concret, segons les necessitats dels destinataris.

Una altra novetat important serà el canvi d’ubicació de l’habitual Fira del Corredor que se celebra el divendres i dissabte anterior a la cursa, en aquesta ocasió és durà a terme a Decatlhon Terrassa, que s’incorpora com un dels patrocinadors de la Mitja Marató.

La Cursa Santi Centelles també comptarà amb novetats com la de donar més importància als diferents barris de la ciutat creant la classificació per barris.

També s’estan estudiant altres novetats respecta als voluntaris de la Mitja i és, amb l’ajut del Consell Esportiu, la participació de joves entre 15-16-17 anys de diferents centres escolars de la ciutat.

Els actes previs a la disputa de la Mitja Marató i la Cursa Santi Centelles, el 24 de gener

de 2016, programats son els següents:

– 7 de novembre: concentració de voluntaris

– 9 de gener: 18 hores inauguració exposició concurs de fotografia

– 15 de gener: presentació oficial seu BBVA

– 22i 23: Fira del corredor a Decatlhon Terrassa

Abans de finalitzar la roda de premsa, es va fer públic el nou cartell de la 17a Mitja

Marató de Terrassa, obra del fotògraf Jordi Canyameres que per aquesta ocasió ha

dissenyat un cartell vistós on vol elogiar a la gent que entrena a qualsevol hora sense oblidar el factor de la ciutat de Terrassa

ASSOCIACIÓ ESPORTIVA MITJA MARATÓ TERRASSA

www.mitjaterrassa.org  

Mail: info@mitjaterrassa.org

Facebook: Mitjaterrassa

Twitter: @mitjaterrassa #mitjaterrassa