MULLA´T I CORRE PER L´ESCLEROSI MÚLTIPLE CELEBRA LA SEVA SETZENA EDICIÓ AMB UNA IMPORTANT PARTICIPACIÓ

Aproximadament uns 3.000 atletes participen en les diferents proves

organitzades en benefici de l’esclerosi múltiple. Unes 10.000 persones visiten el

Circuit de Barcelona-Catalunya per celebrar aquesta jornada solidaria

Carles Castillejo i Carme Ballesteros s’imposen en la cursa de 10 km, Josep Díaz i

Arantxa Suau en els 5 km. La novetat en aquesta edició, la cursa de bicicletes,

victòria per Josep M. Toldrà i Marina Martínez.

Important participació en la cursa solidaria Mulla´t i Corre per l´Esclerosi Múltiple celebrada en el Circuit de Barcelona-Catalunya, organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM), l´Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa (AEMMT) amb el patrocini del Banco Santander i el suport de l´Ajuntament de Montmeló, la Federació Catalana d´Atletisme, el Diari Sport, el Circuit de Barcelona-Catalunya i Catalunya Ràdio.

Ahir diumenge, el Circuit de Barcelona-Catalunya va acollir una nova edició de la cursa solidaria Mulla´t i Corre per l´Esclerosi Múltiple, que ha celebrat el seu setzè aniversari i que va comptar amb la presència del Sr.Antoni Guil, alcalde de Montmeló, Sr. David Otero, president de l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, Sr. Joan Fontseré, director del Circuit Barcelona- Catalunya, Sr. Felipe Martín, Director de màrqueting del Banco Santander España, Sr. Luis Herrero, Director Territorial Banco Santander, Sra. Maria del Mar Sánchez, Regidora de Salut Pública Ajuntament de Granollers i el Sr. Toni Albadadejo, Sr. Josep Maria Perelló i Sra. Fina Querol en representació de la Fundació per l’Esclerosi Múltiple. A més, importants esportistes en l´àmbit nacional com Miguel Induraín, Abel Antón, Mar Gené, Carles Castillejo van participar de forma activa en aquesta important jornada solidària.

Des de l´any 2001, de forma ininterrompuda, l´asfalt d´aquest Circuit català es converteix, per un dia, en un traçat d´atletisme, patins i, en aquesta ocasió, també de ciclisme amb un fi solidari, ajudar a la Fundació Esclerosi Múltiple en la seva lluita contra aquesta malaltia, buscant com a resultat final una aportació en forma de donatiu que faci possible el desenvolupament dels projectes assistencials d´aquesta Fundació (FEM), part de la recaptació de l´import de les inscripcions es destina a aquesta causa.

El temps va acompanyar en aquesta diada festiva destinada a una important causa, l´Esclerosi

Múltiple, propiciant l´assistència al Circuit de grans i petits que van gaudir de nombroses activitats lúdiques i esportives. La jornada es va iniciar amb la cursa reina, la dels 10.000 metres (dues voltes al traçat del circuit). Amb una important participació, a les 9'30 hores es va donar el tret de sortida.

La cursa va estar dominada, des del seu inici, pels corredors que van pujar al pòdium. Amb un temps de 31 39 41”, Carles Castillejo, un dels favorits per la victòria va certificar els pronòstics previs imposant-se en aquesta carrera i mostrant el bon nivell esportiu de l'atleta que prepara un Campionat d'Europa i uns Jocs Olímpics. La segona posició la va ocupar un atleta habitual, Enrique

Luque, guanyador en l'edició 2014 i 2015, marcant un crono de 31'58”, rebaixant el temps marcat l'any passat que va estar de 32'08”. La tercera plaça del pòdium la va ocupar Carles Montllor amb un temps de 32'04” repetint la mateixa posició que en la quinzena edició. Aquesta cursa va comptar amb la presència d'un destacat esportista nacional Abel Antón que va donar el seu suport a la lluita contra aquesta malaltia.

En categoria femenina, la cursa dels 10km. va tenir una clara guanyadora que va liderar la carrera des dels seus inicis, la corredora terrassenca i una habitual en aquesta cita, Carme Ballesteros va anotar en el seu palmarés la seva tercera victòria, 2002, 2003 i 2016, creuant la línia de meta amb un temps de 41'15”. A més d'un minut de diferència entrava la segona classificada, Inés Echevarria, amb un temps de 42'33”. Estefania Casado, tercera classificada, es va disputar aquesta posició amb Leticia Perez, un segon de diferencia va fer pujar a Casado al pòdium amb un temps de 43'48”.

La cursa dels 5.000 metres (1 volta al circuit) va estar dominada per Josep Díaz que va creuar línia de meta en solitari amb un crono de 16'43” . El segon classificat, David Gonzalo va marcar un temps de 17'06” completant aquest pòdium dels 5.000 metres Juan Miguel López amb un temps de 17'13”.

En els 5km. femenins, Arantxa Suau es va imposar de forma clara creuant línia de meta en solitària amb un crono de 20’32”, a casi mig minut de la segona classificada, Sandra Pérez que va cobrir aquesta distància amb un temps de 22'00”. La tercera posició va estar per Paula Del Amo amb un temps de 22'21”.

Aquesta cursa també va comptar amb la participació d’algunes persones afectades per Esclerosi Múltiple que van cobrir el traçat empenyent la seva cadira de rodes. Fet molt aplaudit pels assistents a la seva arribada a meta.

Aquesta matinal atlètica es va tancar amb la disputa de la Milla d'adults i infantils. En categoria adult masculí la carrera va ser molt disputada, pocs segons de diferencia van separar els tres primers classificats. José Reina, tercer classificat en la darrera edició, va pujar al més alt del pòdium amb un temps de 05’25”, seguit per Sergi Ariaca (05’27”) i tercera posició per Daniel Domenech (05'35”).

En categoria femenina, la guanyadora va estar Vanessa Mateos que va marcar un temps de 06'57”.

En la milla infantil, la victòria final va estar molt disputada entre el primer i segon classificat, només centèsimes van separar la primera i segona posició. Victòria final per David Poderoso amb un crono de 5'48”3 davant de Roc Farnós, segon classificat amb un temps de 5'48”9. En categoria femenina, amb un temps de 7'01”, Ainhoa Fitó es va imposar en aquesta cursa.

La novetat en aquesta setzena edició del ”Mulla't i Corre per l'Esclerosi Múltiple” va ser la incorporació de les curses de bicicletes. La cursa de 20 km., 4 voltes al Circuit, i la passejada en bicicleta per pares-mares i fills-filles. Aquesta primera cursa de bicicletes va comptar amb una important participació on va destacar la figura del cinc vegades guanyador del Tour de França,

Miguel Induraín que va demostrar que es manté en bona forma, compartint durant tota la carrera els primers llocs d'aquesta, finalitzant en segona posició, a un segon del primer classificat, Josep Maria

Toldrà que va marcar un temps de 29'12”. Gerard Mateu va ocupar la tercera plaça amb un temps de 29'20”. En categoria femenina victòria per Marina Martínez, seguida de Meritxell López i Ana Maria Sabater.

La jornada solidaria del Mulla't i Corre per l'Esclerosi Múltiple es va tancar, com és habitual, amb les diferents curses de patins.

CLASSIFICACIÓ 10 KM. MASCULINA

1.- Carles Castillejos 31'41”

2.- Enrique Luque 31'58”

3.- Carles Montllor 32’04”

CLASSIFICACIÓ 10 KM. FEMENINA

1.- Carme Ballesteros 41'15”

2.- Ines Echevarria 42'33”

3.- Estefania Casado 43'48”

CLASSIFICACIÓ 5KM. MASCULINA

1.- Josep Díaz 16'43”

2.- David Gonzalo 17'06”

3.- Juan Miguel López 17'13”

CLASSIFICACIÓ 5 KM FEMENINA

1.- Arantxa Suau 20'32”

2.- Sandra Pérez 22'00”

3.- Paula Del Amo 22'21”

CLASSIFICACIÓ MILLA ADULT MASCULINA

1.- José Reina 05’25”

CLASSIFICACIÓ MILLA ADULT FEMENINA

1.- Vanessa Mateos 06’57”

CLASSIFICACIÓ MILLA INFANTIL MASCULINA

1.- David Poderoso 05'48”

CLASSIFICACIÓ MILLA INFANTIL FEMENINA

1.- Ainhoa Fitó 07'01”

CLASSIFICACIÓ 20 KM BICICLETA MASCULÍ

1.- Josep Maria Toldrà 29'12

2.- Miguel Induraín 29'13

3.- Gerard Mateu 29'20

CLASSIFICACIÓ 1 KM BICICLETA FEMENÍ

1.- Marina Martínez

2.- Meritxell López

3.- Ana Maria Sabater

Un cop més, i superant les xifres de la darrera edició, èxit de la setzena cursa benèfica Mulla’t i corre per l’esclerosi múltiple celebrada ahir en el Circuit de Barcelona-Catalunya i que té com a objectiu col·laborar amb aquesta important malaltia, l’esclerosi múltiple, que afecta de forma important a un gran nombre de persones. En aquesta edició, aquest esdeveniment ha comptat amb l'important suport del Banco Santader que s'afegeix d'aquesta forma a la lluita contra l'Esclerosi Múltiple.

ASSOCIACIÓ ESPORTIVA MITJA MARATÓ TERRASSA

www.mitjaterrassa.org

Mail: info@mitjaterrassa.org

Facebook: Mitjaterrassa

Twitter: @mitjaterrassa #mitjaterrassa