COL·LABORACIÓ ENTRE AEMMT I COTCAT PER UNA PRACTICA ESPORTIVA SEGURA

L’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa amb la col·laboració de COTCAT, grup MútuaTerrassa, presenten un nou servei, les revisions mèdiques, pels participants a les curses organitzades per l’entitat terrassenca, amb l’objectiu de garantir una pràctica esportiva segura.

Avui ha tingut lloc, a la Sala de Premsa de l’Ajuntament de Terrassa, la presentació d’un nou servei que ofereix l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa (AEMMT) amb la col·laboració de COTCAT, Unitat de Traumatologia i medicina esportiva del grup MútuaTerrassa, les revisions mèdiques que s’ofereixen, amb unes condicions especials, a tots els atletes inscrits en qualsevol cursa organitzada per l’entitat terrassenca.

El principal objectiu d’aquest nou servei és el de conscienciar a tots els corredors/res la importància de dur a terme una pràctica esportiva, en aquest cas l’atletisme, de forma segura i saludable. D’aquesta forma l’AEMMT es converteix en una entitat pionera al respecte. Un dels trets més importants que la defineixen  és la  lluita per portar a terme una pràctica esportiva segura. La seva cursa reina, la Mitja Marató de Terrassa, està catalogada com una de les curses més segures, de fet, aquesta prova compta amb una assegurança propia d’accidents per tots els seus participants.

Sota el lema ESPORT, SALUT I QUALITAT DE VIDA, propicia un treball conjunt entre MútuaTerrassa i Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa i al qual s’afegeix ara COTCAT del mateix grup MútuaTerrassa.

La Roda de Premsa ha comptat amb la presència dels regidors de l’Ajuntament de Terrassa, Dani Nart d’esports i Maruja Rambla de salut, el president de l’associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, David Otero i el director i responsable de COTCAT, Dtor. Santi Sabatés.

En primer lloc, Nart ha felicitat a l’AEMMT i COTCAT per aquesta iniciativa per dur a terme una pràctica esportiva controlada, “aquestes iniciatives son molt importants i que diu molt de les entitats que ho duen a terme”.  Per Nart aquest nou servei ofert per l’Associació Esportiva Mitja Marató forma part del lema d’aquesta entitat, “esport – solidaritat – ciutadania”.

Maruja Rambla, regidora de salut del consistori egarenc també va agrair i felicitar per aquesta inciativa “hem observat com alguns comencen la pràctica esportiva sense control i amb altes exigències personals. Una practica esportiva no controlada pot ocasionar molts riscos, ja sigui en temes musculars com  altres situacions més greus com la mort sobtada”.  Per Rambla “accions dirigides a reduir riscos son bones noticies”.  Des de la regidoria de salut s’està treballant per prevenir i protegir la pràctica esportiva dotant de desfibril·ladors i formant personal.

El president de l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, David Otero, es va dirigir als presents “és un privilegi poder presentar aquest nou servei, fa 10 anys era un somni”. Per Otero “la revisió mèdica és molt important. Estem sensibilitzats amb coneixements desgraciadament negatius i hem de facilitar que tothom pugui dur a terme la pràctica de l’esport de la forma més segura. Els federats tenen l’obligació de passar una revisió mèdica, però el creixement del running fa que hi hagi molta gent que no estiguin controlats federativament”. Segons Otero, “a Europa ja s’esta exigint el certificat mèdic per poder participar en curses”.

El Dtor. Sabatés va remarcar la importància de fer-se una revisió mèdica “corre de qualsevol forma no pot ser”. Destacant que una revisió prèvia pot evitar molts riscos i desgràcies.

A finals d’aquest mes de setembre, i aprofitant que en el mes d’octubre es disputarà la Cursa de les Dones, es podran començar a sol·licitar aquestes revisions a través de la web de l’entitat www.mitjaterrassa.org

Hi ha varis tipus de revisions :

– Bàsica

– Iniciat

– Habitual

– Avançat

– Infantil

Els preus son variables depenen la modalitat de revisió escollida. L’acord entre ambdues entitats és la d’oferir un preu més reduït, entre el 40% i el 50% del preu habitual de les revisions mèdiques,  als atletes inscrits en qualsevol cursa organitzada per l’AEMMT.

ASSOCIACIÓ ESPORTIVA MITJA MARATÓ DE TERRASSA

www.mitjaterrassa.org

Mail: info@mitjaterrassa.org

Facebook: Mitjaterrassa

Twitter: @mitjaterrassa #mitjaterrassa