El dia 1 de juliol es durà a terme la 38a cursa popular de Festa Major de Terrassa, organitzada per l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa (AEMMT) amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa. Cursa de caure solidari que en aquesta edició destinarà part dels beneficis al Projecte ESPORT, SALUT I DESENVOLUPAMENT PER HAITÍ, que a través de l’ONG “Crits dels Nens” amb seu a Terrassa.

Amb motiu de la Festa Major de Terrassa i dins del seu programa s’inclou la ja tradicional cursa atlètica de festa Major, puntuable pel Circuit de Curses Activa’t i la lliga Internet de Championchip, organitzada per l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa que se celebrarà dissabte 1 de juliol de 2017.

Un dels principals trets que defineixen l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa és el seu caure solidari. La majoria de curses organitzades per aquesta entitat tenen un fi benèfic. En aquesta nova edició, la 38, de la cursa de Festa Major de Terrassa, una part de l’import de les inscripcions anirà destinat al projecte ESPORT, SALUT I DESENVOLUPAMENT PER HAITÍ que a través de l’ONG Crits dels Nens, amb seu a Terrassa, desenvolupen en el país caribeny.

Un projecte que beneficiarà als nens/es haitians a través de la pràctica de l’esport i integrant aquest amb la prevenció en salut, mitjançant la formació d’entrenadors de futbol i bàsquet, capacitats per actuar com agents de salut, contribuint així a la reducció de malalties infeccioses prevalents al país com són la sida o la colera i augmentant els coneixements dels hàbits higiènics i dietètics. El 36% d’aquesta població té menys de 14 anys i la meitat de la població es troba en situació d’extrema pobresa.
La pràctica regular d’esport des de la primera infància i durant tota l’adolescència és essencial pel seu desenvolupament físic, mental, psicològic i social. Es pretén organitzar una activitat esportiva reglada, a través de la fundació “Nuestros pequeños hermanos” que actua en diversos orfenats i escoles a Haití, creant una escola de futbol/basquet, que permeti arribar al màxim nombre de nens i nenes de totes les edats ateses als centres i escoles, amb l’objectiu afegit d’educar als infants en prevenció de salut (higiene, HIV, colera….) a través de monitors formats en esport i salut.

L’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa fa anys que col•labora en aquest projecte amb la donació de material esportiu través de les seves responsables, Loli Fernández i Maria Listosella.

Les inscripcions a la cursa es poden fer fins el dimecres 28 de juny de 2017 a través de la web www.mitjaterrassa.org

 

ASSOCIACIÓ ESPORTIVA MITJA MARATÓ DE TERRASSA

www.mitjaterrassa.org
Mail: info@mitjaterrassa.org
Facebook: Mitjaterrassa
Twitter: @mitjaterrassa #mitjaterrassa