Segona victòria consecutiva de Conesa en categoria masculina infantil i l’acompanya en la part més alta del pòdium Lucia Prado.
A excepció de la categoria infantil femenina, la 38a edició de la Cursa de Festa Major de Terrassa repeteix guanyadors de l’edició anterior.

Terrassa ha acollit una nova edició de la seva cursa popular de Festa Major, la 38a, Gran Premi BBVA, organitzada per l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa, puntuable pel Circuit de Curses Activa’t i la Lliga Internet Championchip. De la mateixa forma que en edicions anteriors, la cursa ha mantingut la seva important participació acostant-se als 1.500 participants entre els inscrits i els corredors/res que van participar sense dorsal.

La tarda atlètica es va iniciar a les 20 hores amb la cursa infantil. Uns 300 corredors/res, 247 inscrits més els participants sense dorsal, van recórrer la distància de 1.000 metres per l’habitual traçat de la Rambla d’Egara. Victòria de Conrad Conesa, per segon any consecutiu, en categoria infantil masculina marcant un crono final de 2:47, superior al temps realitzat l’edició anterior que va marcar un crono de 2:39. En aquesta edició la classificació final ha estat més competida per part dels primers classificats. El segon classificat va travessar línia de meta a només 5 segons del primer, Edu Carmona, amb un temps de 2:52, mateix temps que va realitzar el tercer classificat d’aquesta categoria Lluc Serrat (2:52). La victòria en categoria infantil femenina va ser més clara. La guanyadora, Lucia Prado, va creuar línia de meta amb un temps de 2:48, seguida de Claudia Alarcon, 2:56, i Aroa Jiménez, 3:04.

Cap a les 20.15 hores, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va donar el tret de sortida a la categoria absoluta amb una participació oficial d’uns 1.000 atletes inscrits més els que van participar sense dorsal. Els guanyadors de l’edició anterior, Leiva i Viñas van repetir victòria en aquesta 38a edició de la Cursa de Festa Major.

Els participants van recórrer una distància de 8.000 metres per un traçat que va tenir la seva sortida i arribada a la Plaça Ricard Camí (Rambla d’Egara). Des del seu inici, la cursa va estar dominada per Jaume Leiva en categoria masculina i Enka Viñas en femenina, emulant l’edició anterior.

Leiva va creuar línia de meta en solitari a quasi un minut del seu més immediat perseguidor. Amb un temps de 25:35, tres segons menys que l’any passat, el terrassenc va tornar a imposar-se en la 38a Cursa de festa Major de Terrassa, Gran Premi BBVA, seguit de Lahcen Harbil amb un temps de 26:37 i Marc Garcia, 26:57.

En categoria femenina, a diferència de l’edició anterior, la cursa va ser més disputada, sobretot als inicis d’aquesta. Enka Viñas va tornar a proclamar-se guanyadora amb un temps de 31:29, 9 segons més que l’any passat, seguida de Maria Ruiz amb un crono final de 31:51. Va completar el pòdium femení Montserrat Estany, 32:27.

CLASSIFICACIONS 38ª CURSA POPULAR FESTA MAJOR DE TERRASSA, GRAN PREMI BBVA:

Categoria Absoluta masculina – 8.000 metres
1.- Jaume Leiva 25:35 RUN WITH LEIVA
2.- Lahcen Harbil 26:37 CLUB ESPORTIU RUN WITH LEIVA
3.- Marc Garcia Gimenez 26:57 CORREDORS.CAT
4.- Joan Palomeras 27:02 CN CALDES
5.- Marc Otero 27:06 JAS

Categoria Absoluta femenina – 8.000 metres
1.- Enka Viñas 31:29 C.A. GRANOLLERS
2.- Maria Ruíz 31:51 TERRASSASPORTS-CICLOS TRUJILLO
3.- Montserrat Estany 32:27 CLUB NATACIO TERRASSA
4.- Mercè Puigdueta 33:39 CN CALDES
5.- Lola Espinosa 33:58 LOSMARTESCONDIOS

Categoria Infantil masculina – 1.000 metres
1.- Conrad Conesa 2:47
2.- Edu Carmona 2:52
3.- Lluc Serrat 2:52 UAT
4.- Blai Salom 3:01
5.- Víctor Vilar 3:02 UAT

Categoria Infantil femenina – 1.000 metres
1.- Lucia Prado 2:48 UAT
2.- Claudia Alarcon 2:56
3.- Aroa Jiménez 3:04 UAT
4.- Mireia Martínez 3:06 CLUB CROSS MATADEPERA
5.- Isabel Vilar 3:13 UAT

Classificació locals categoria masculina
1.- Jaume Leiva
2.- Lahcen Harbil
3.- Marc Garcia

Classificació locals categoria femenina
1.- Maria Ruiz
2.- Montserrat Estany
3.- Lola Espinosa

En aquesta edició, la Cursa de Festa Major de Terrassa ha estat en benefici del projecte: Esports, Saluts i Desenvolupament a Haití.

ASSOCIACIÓ ESPORTIVA MITJA MARATÓ DE TERRASSA
www.mitjaterrassa.org
Mail: info@mitjaterrassa.org
Facebook: Mitjaterrassa
Twitter: @mitjaterrassa #mitjaterrassa