El 22 d’octubre de 2017 Terrassa acollirà una nova edició de la Cursa de les Dones “- Diari de Terrassa”.
Avui s’ha dut a terme, en l’Ajuntament de Terrassa, la presentació oficial de la IV edició de la Cursa de les Dones “Diari de Terrassa”, organitzada per l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa amb la col·laboració de Diari de Terrassa i el suport de l’Ajuntament de la ciutat.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència del president de l’AEMMT, Sr. David Otero, el regidor d’esports de l’Ajuntament de Terrassa, Sr. Dani Nart, la regidora de Política de Gènere, Lluïsa Melgares i el Director General del Diari de Terrassa, Sr. Raúl Sanz.

Dani Nart, regidor d’esports, va destacar la importància d’aquesta cursa per la ciutat i les diferents activitats que s’organitzaran envers aquesta, animant a les dones a participar. En el seu discurs també va ressaltar la importància de caure solidari de la cursa, en aquesta ocasió en benefici a Oncolliga. El regidor va finalitzar la seva intervenció aplaudint de nou aquesta iniciativa “cal donar suport a aquesta iniciativa per l’absència de dones en segons quins esports” afegint “hi ha una imparable progressió de les dones”.

A continuació, el president de l’AEMM, David Otero, va prendre la paraula destacant que per primer cop la presentació oficial de la Cursa de les Dones es duia a terme a l’Ajuntament de Terrassa. Otero va destacar que la 4a edició serà un canvi. Per Otero “Terrassa és una ciutat molt solidària que estima l’esport”. En el seu discurs va agrair la important col·laboració del Diari de Terrassa, felicitant al seu representant, Raúl Sanz, pels 40 anys del mitjà terrassenc. Dins de l’apartat dels actes previstos Otero va avançar “serà un treball semblant als tallers solidaris de la Mitja Marató, aquesta vegada amb dones.” El president va destacar els eixos principals de l’AEMM, “la Mitja fa esport-ciutat i solidaritat, si un vol ser campió, ha de ser solidari”.

La regidora de Polítiques de gènere, Lluïsa Melgares, va felicitar a l’AEMMT per aquesta 4a edició i al Diari Terrassa per la seva implicació. Melgares va remarcar la importància d’aquest esdeveniment per la dona “avui el masclisme a Terrassa ho té pitjor. Tothom estem fent pinya per una lluita. Solidaritat però és conscienciació. El veritable problema és cultural. Estem fent un pas gegant a favor de la igualtat”. La regidora va fer menció a la greu situació que s’està vivint amb la violència de gènera “tenim una xacra, xifres esgarrifoses de morts de dones. Des de la Regidoria, que l’any passat vàrem fer 25 anys, junts i pel mateix objectiu, igualtat de la dona”.

El Director de Diari de Terrassa, Raúl Sanz, va tancar el torn de parlaments comentant que estaven molt contents per diversos motius “en primer lloc donar suport a les dones, fer pinya contra el masclisme. També perquè aquesta cursa tingui tots aquests vessants, no només és una cursa, és una cursa amb valors de solidaritat i social. Cursa de les Dones – Diari de Terrassa, el nostre suport més enllà. I per últim Diari de Terrassa està celebrant el seu 40è aniversari i ho estem celebrant amb diferents actes i aquest és un dels grans per nosaltres. Ens vàrem posar d’acord de seguida. Diari de Terrassa estem molt contents i il·lusionats que tothom participi”.