Amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Sr. Alfredo Vega i el màxim responsable de l’AEMMT, Sr. David Otero, el passat divendres 24 de novembres es va dur a terme la presentació d’una nova edició de la Mitja Marató ciutat de Terrassa, la dinovena, i la 13a Cursa Popular Santi Centelles.

El 21 de gener de 2018 se celebrarà una nova edició de La Mitja de Terrassa conjuntament amb la 13a Cursa Popular Santi Centelles de 5km.

Amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Sr. Alfredo Vega i el màxim responsable de l’AEMMT, Sr. David Otero, el passat divendres 24 de novembre es va dur a terme la presentació d’una nova edició de la Mitja Marató ciutat de Terrassa, la dinovena, i la 13a Cursa Popular Santi Centelles, de 5km. L’acte va ser realitzat a l’Ajuntament de Terrassa.

Lalcalde, Sr. Alfredo Vega, va iniciar la presentació destacant la importància que té la Mitja Marató per a la ciutat en tots els sentits, “el 21 de gener es celebrarà la 19a Mitja Marató de Terrassa, un fet referent de la nostra ciutat. Cita de referència no només per atletes, sinó també es tracta d’un esdeveniment social per a la nostra ciutat”. Vega també es va referir a la importància que té l’esport per a la ciutat, “Terrassa és considerada com la ciutat més olímpica del món i la Mitja de Terrassa ja forma part de l’ADN de la ciutat com una cursa important”.

El president de l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa, Sr. David Otero, va agrair les paraules de l’alcalde desitjant-li un feliç regnat. Per Otero, la Mitja és “un acte de ciutat, tothom ha de posar una miqueta i ser copartícips amb la programació”.

A diferència de presentacions anteriors de la Mitja, en aquesta ocasió, Otero va presentar en primer lloc el tradicional cartell que identifica cada edició de la Mitja, obra del fotògraf Jordi Canyameres, per tal de destacar els trets fonamentals de la Mitja, esport, solidaritat i ciutat. “Aquest any toca ciutat i com podem veure en el cartell d’aquesta 19a edició, comencem reflectint Terrassa, per donar honor a la ciutat”.

En el cartell apareix Montserrat i la Mola al fons, les muntanyes que bordegen Terrassa, i en primer pla corredors que ocupen tota la carretera “anem a córrer cap a Terrassa on hi ha la Mitja”.

En el sentit estrictament esportiu, i sobre la participació, Otero va afegir “Terrassa té una cabuda tècnica de fins a 5.000 persones, com més millor”. L’equip de l’AEMMT està treballant en la participació d’atletes de renom com ja és habitual en la cursa terrassenca. Entre aquests es tornarà a comptar amb la presència de Carles Castillejo, número 1 en l’àmbit estata. També hi ha interès perquè el terrassenc Jaume Leiva participi en la pròxima edició, així com alguns corredors marroquins. En categoria femenina s’està parlant amb les millors atletes nacionals.