L’olímpic Carles Castillejo s’imposa, per tercer any consecutiu, en la Mitja Marató de Terrassa. En categoria femenina victòria per Laia Andreu

La temperatura era ideal per córrer malgrat que en algunes zones del recorregut, les més altes, bufava una mica de vent.

A les 10 hores es va donar el tret de sortida de la dinovena edició de la Mitja Marató de Terrassa. Dos minuts abans de la sortida oficial van iniciar la cursa un grup de corredors amb discapacitats psíquiques de diferents entitats entre elles Triginta, Prodis i Fupar.

Atletes destacats ocupaven les primeres posicions en la línia de sortida amb la intenció d’establir una nova marca de la Mitja Terrassa en mans precisament d’un d’ells, Carles Castillejo, que en la disetena edició va establir el record de la prova amb un temps de 1:03:30, Abderrahim El Jaafari, Mourad El Bannouri , favorits per disputar-se la victòria d’aquesta cursa.

Precisament el grup de corredors favorits van agafar el control de la cursa en el seu inici, on el grup va ser liderat per Carles Castillejos que va dominar la prova de principi a fi. Els primers 5 quilometres, els tres primers classificats, Castillejo, El Bannouri i El Jaafari van recórrer el traçat junts, tot i que a partir d’aquest quilometratge, el grup capdavanter es va reduir a dos atletes, Castillejo i El Bannouri, deixant enrere El Jaafari. Va ser a partir del quilometre 13 aproximadament on Castillejo va iniciar la seva escapada en solitari, treien 14 segons de distancia al seu immediat perseguidor en el quilòmetre 15. Castillejo, en un magnific estat de forma, va anar ampliant la distància de forma important, a falta d’1 quilòmetre per la conclusió de la cursa la diferència amb el seu perseguidor era d’1’:34”. Castillejo va creuar la línia de meta en solitari, a més de dos minuts del segon classificat, marcant un temps final de cursa de 1:03:55.

 

Mourad El Bannouri ocupava la segona posició amb un temps de 1:06:08. Abderrahim El Jaafari, que en la recte final de la cursa va reduir de forma important la distància amb el segon classificat, va marcar un temps final de 1:06:47.

 

Aquesta és la tercera victòria consecutiva de Carles Castillejos en la Mitja Marató de Terrassa.

L’atleta internacional posseeix el rècord de la prova que va marcar l’any 2016; 1:03:30. L’any anterior, en la setzena Mitja Marató, Castillejo va ocupar la segona posició del pòdium, darrera d’ El Jaafari. A partir de la dissetena Mitja Marató de Terrassa, el domini de la prova ha estat per Castillejo, que, tot i estar molt a prop d’igualar o batre el seu propi rècord de cursa en aquesta edició celebrada, ha rebaixat el temps marcat en el 2017 que va estar de 1:07:07.

En categoria femenina, victòria clara de Laia Andreu que des de l’inici de la cursa va establir el seu domini. Els primers 5 quilòmetres de la cursa, Andreu i Nogueró, les dos primeres classificades, es van escapar en solitari de la resta de participants amb només 7 segons de diferència entre les dues atletes, Andreu 20:39, Nogueró 20:46. A partir d’aquest moment Andreu va iniciar la seva escapada en solitari, treien quasi 1 minut de diferència, respecte la seva més immediata perseguidora, en el quilòmetre 10. Segons avançava quilòmetres, Laia Andreu ampliava la diferència amb la seva perseguidora, creuant línia de meta en solitari i a més de 4 minuts de la segona classificada amb un temps final de 1:19:59. Vinyet Nogueró va ocupar la segona plaça del pòdium marcant un temps de 1:24:47, a més de 2 minuts de la tercera classificada, Maria Ruiz amb un temps de 1:27:09.

Laia Andreu va rebaixar el crono de cursa marcat la darrera edició per Janeth Becerra 1:22:32.