L’egarenc Jaume Leiva confirma el seu domini en aquesta cursa sumant  la seva tercera victòria consecutiva. En categoria infantil victòria per Ferrando i Jiménez.

Terrassa ha acollit una nova edició de la seva cursa popular de Festa Major, la 39a, Gran Premi BBVA, organitzada per l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa, puntuable pel Circuit de Curses Activa’t i la Lliga Internet Championchip.

De la mateixa forma que en edicions anteriors, la cursa ha mantingut una important participació acostant-se a més de 1.200 participants entre els inscrits i els corredors/res que van participar sense dorsal.

La tarda atlètica es va iniciar a les 19,15 hores amb la cursa infantil. Uns 300 corredors/res, 212 inscrits oficialment més els participants sense dorsal, van recórrer la distància de 1.100 metres, sortida en Rambla d’Egara en direcció nord, Av. Josep Tarradellas, presentant en aquesta edició un nou traçat. Victòria de Jordi Eder Ferrando en categoria infantil masculina marcant un crono final de 4:06, a quatre segons del segon classificat, Daniel Díaz amb un temps de 4:10. Va completar aquest pòdium en categoria infantil masculina el corredor Alex Gómez que va realitzar el traçat amb un temps de 4:15. En categoria infantil femenina, victòria clara per Aroa Jiménez, tercera classificada en l’edició anterior, que va creuar línia de meta amb un temps de 4:19, a set segons de la segona classificada, Anne Crespo, 4:26, i a vuit de la tercera classificada Olivia López amb un temps de 4:27.

A les 19:45 hores, l’alcalde de Terrassa, Sr. Alfredo Vega, va tornar a donar el tret de sortida de la categoria absoluta amb una participació oficial de 926 atletes inscrits més els que van participar sense dorsal. Una cursa amb  variacions  respecte l’ edició anterior.  El recorregut de la mateixa presentava la seva principal novetat en la distància de la cursa. En aquesta edició 2018, i tenint en compte les condicions climatològiques d’aquesta època de l’any on les elevades temperatures són habituals, la cursa ha estat de 5.000 metres, en lloc dels 8.000 mtrs que la caracteritzava en edicions anteriors. També el traçat presentava canvis. La sortida tenia lloc en la mateixa Rambla d’Ègara, però en aquesta ocasió, uns metres més cap al sud de la ciutat, davant el Centre Cultural, mantenint  l’arribada davant la plaça Ricard Camí (Rbla. d’Egara), però variant  la direcció d’aquesta, en lloc d’anar en direcció sud, Rambla d’Egara, la cursa prenia sentit nord, cap a l’Av. Josep Tarradellas.

Per tercer any consecutiu, l’egarenc Jaume Leiva aconseguia adjudicar-se la victòria en aquesta cursa. Primer, Jaume Leiva, i segon classificat, Lahcen Harbil que repetien posicions  respecte a l’edició anterior, completava aquest pòdium David Guiamet.

Leiva, amb un temps oficial de 14:55, va dominar la cursa de principi a fi, travessant línia de meta en solitari, a 38″ de distància del seu perseguidor,  Lahcen Harbil, 15:33, segon classificat que va marcar pràcticament el mateix temps que el tercer classificat, David Guiamet, 15:34

En categoria femenina, Maria Ruiz, segona classificada l’edició anterior, va dominar la cursa creuant línea de meta en primer lloc, amb un temps de 18:33, seguida de Montserrat Estany, tercera classificada l’any passat, amb un temps de 18:36 i tercera classificada Maite Rios, 18:46.