L’atletisme femení viu una jornada festiva a Terrassa amb la celebració de la V edició de la Cursa de les dones Terrassa, Eva – Diari Sport.

L’atletisme femení viu una jornada festiva a Terrassa amb la celebració de la V edició de la Cursa de les dones Terrassa, Eva – Diari Sport. Aproximadament, 2.500 atletes van prendre la sortida en aquesta prova.

Organitzada per l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa (AEMMT) amb la important col·laboració del Diari Sport i el suport del l’Ajuntament de Terrassa, la localitat egarenca ha tornat a acollir una nova edició de la Cursa de Dones-Eva Diari Sport, la cinquena, de nou, igual que en edicions anteriors, s’ha tornat a superar el nombre de participants respecte a l’edició anterior.  Al 2017 la participació oficial es va situar en 2.000, xifra superada per corredors / es sense dorsal.  Aquest any, la V Cursa de les dones Terrassa ha superat de forma significativa la inscripció, amb 2.300 inscrits, d’ells, 2.204 inscripcions es van realitzar en el termini oficial (1.758 dones i 446 en categoria masculina), i 96 persones es van inscriure a la carrera fora del termini oficial.  A més, a aquesta xifra de 2.300 inscripcions oficials, se li ha de sumar la nombrosa participació en cursa de corredors/es sense dorsal.

 A les onze del matí del diumenge 30 de setembre, l’alcalde de la ciutat, Sr. Alfredo Vega juntament amb la petita Aina, que pateix  la malaltia Phelan McDermid, van donar el tret de sortida. Des de la primera corredora fins l’última persona que va passar per sota l’arc de sortida van transcórrer uns cinc minuts. Les atletes havien de recórrer un total de 5.000 metres pels carrers del centre de la ciutat. Una de les favorites per alçar-se amb la victòria, Maria Ruiz, ràpidament es va fer amb el domini de la cursa que no va abandonar creuant línia de meta a més d’un minut de la seva màxima perseguidora, Lola Espinosa. Amb aquesta victòria, Maria Ruiz es converteix en la gran dominadora de la Cursa de les Dones, sumant la seva tercera victòria consecutiva. 

– Classificació V Cursa de les Dones Terrassa, Eva – Diari Sport:

1.- Maria Ruiz Peyro                        19: 17              TERRASSASPORTS-CICLES TRUJILLO

2.- Lola Espinosa Raya                     20: 21

3.- Gemma Cadafalch                     20: 43              EGARAMOSSENAIRES

4.- Susanna Cabratosa                     21: 20              UE MATADEPERA

5.- Marta Busquets                          21: 37              C. ATLETIC AVINENT MANRESA

La V Cursa de les dones Terrassa, Eva – Diari Sport ha estat l’última prova, en categoria femenina, de l’edició 2018 del Circuit Activa’t Terrassa. Victòria final per l’atleta Rosa Mª Trapé De La Puente amb un total de 1126,38 punts, seguida de Lola Espinosa Raya, 1089,16 punts, tercera Montse Pastor Lizandra, 1045,39 punts.

Aquesta jornada atlètica va comptar amb la participació del grup de Batucada, Terrasamba que va animar abans i després de la cursa i, va concloure la jornada atlètica una sessió de zumba a càrrec de l’escola Analuisa

La V cursa de les dones Terrassa, Eva – Diari Sport destina part de l’import de les inscripcions a la Fundació Oncolliga.

 ASSOCIACIÓ ESPORTIVA MITJA MARATÓ TERRASSA