Una de les novetats d’aquesta edició de la MitjaMarató de Terrassa serà la posada en marxa d’un projecte nou de Mitja Virtual, una iniciativa patrocinada per CaixaBank, que aquest any s’ha incorporat com sponsor principal. L’objectiu és obtenir recursos econòmics que es destinaran a l’entitat terrassense Avan per a finançar teràpies dirigides…

Una de les novetats d’aquesta edició de la MitjaMarató de Terrassa serà la posada en marxa d’un projecte nou de Mitja Virtual, una iniciativa patrocinada per CaixaBank, que aquest any s’ha incorporat com sponsor principal. L’objectiu és obtenir recursos econòmics que es destinaran a l’entitat terrassense Avan per a finançar teràpies dirigides a persones que hagin sofert un ictus. Qualsevol persona pot participar de forma gratuïta en aquesta Mitja Virtual publicant un tuit amb el hastag #run4*people. Amb això es dóna impuls a uns corredors virtuals que marquen amb la distància recorreguda els diners a aportar per part de CaixaBank.

Pere Carneado, director de l’àrea de negoci del Vallès Occidental Terrassa de CaixaBank, va destacar que Terrassa serà la primera ciutat en què s’efectuarà una experiència d’aquestes característiques. “Estem especialment satisfets per participar d’aquest projecte que és la MitjaMarató perquè compartim valors comuns”, va assenyalar.

Rafael Morillo, vicepresident de la AE MitjaMarató, va destacar entre les activitats commemoratives del vintè aniversari l’exposició “Cronosfera” que s’inaugura avui en Amics dels Arts, i els canvis introduïts en la gestió dels voluntaris. Referent a això va destacar la participació d’escolars de la ciutat a través d’un acord amb el Consell Esportiu i de voluntaris aportats per empreses i entitats.

Un altre punt destacat és l’acord aconseguit amb Coca-Cola per a la recollida de residus durant la prova en punts especials que seran habilitats a aquest efecte. Coca-Cola els reciclarà per a transformar-los en algun objecte que posteriorment retorni als atletes.

Durant la gala, amenitzada musicalment per la cantant Monne, es va projectar un vídeo històric de la Mitja i es van donar a conèixer les novetats d’aquest any, on destaca el canvi d’ubicació de la sortida i l’arribada, que estaran situades en el Parc dels Catalans. Els organitzadors també van lliurar uns premis especials a la Escola La Roda i al Serveid’Esports de l’Ajuntament per la seva col·laboració.

David Otero, president de la Mitja Marató de Terrassa, va agrair tots els suports obtinguts perquè la prova compleixi el seu vintè aniversari. “Fa vint anys vaig tenir un somni que volia compartir amb tota la ciutat. I ho hem aconseguit”, va assenyalar. L’alcalde, Alfredo Vega, va assenyalar a la Mitja Marató com “un dels grans projectes de ciutat de les dues primeres dècades del segle”.