Unes 300 persones, 255 inscrits/tes oficialment, participen en la vuitena edició del Cross de Matadepera, tercera prova puntuable pel circuit de Curses Activa’t 2019, celebrada el darrer cap de setmana.

Sota l’organització de la Comissió Tècnica Cross de Matadepera amb la col·laboració de l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa, Matadepera ha estat l’escenari de la celebració de la vuitena edició de la cursa “Cross de Matadepera” cursa solidària en benefici d’El Rebost. Victòries, en categoria Open masculí per Alejandro Avellaneda, en categoria Open femenina Florence
Bertholet.

A les 9,30 hores es va donar el tret de sortida a la primera cursa de la matinal atlètica, l’Open masculí amb un recorregut de 7000 metres (5 voltes al circuit, zona del Bosc de les Farigoles, Av. Mas Sot). Aquesta categoria va estar dominada, des del seu inici, per Alejandro Avellaneda que va travessar línia de meta, amb un crono de 00:25:36,a més d’un minut del seu perseguidor, Josue Boyano Aguera que va marcar un crono final de 00:26:40. El tercer classificat, Víctor Tudela, va fer el recorregut amb un temps de 00:26:57.

La categoria Open Femení es va disputar una hora més tard, a les 10,30 hores es donava el tret de sortida on les participants van recórrer un total de 5.630 metres (4 voltes). Victòria per Florence Bertholet, que igual que en categoria masculina, va dominar la cursa des del seu inici marcant un crono final de 00:25:25. La segona classificada, Airina Guillen va fer un temps final de 00:25:41. A més distància, amb un temps de 00:26:10 va travessar línia de meta la tercera classificada, Carmen España.

En categoria Juvenil-cadet, el recorregut va ser de 4.290 metres (3 voltes) pels masculins, i 2.920 metres (2 voltes) per les fèmines. Victòria per Miquel Prenafeta en la categoria masculina, amb un temps de 17’15”, seguit de Joan Salomon, 17’37” i a més distància, el tercer classificat Denis Varela amb un crono final de 19’22”. La cursa femenina va ser més disputada entre el primer i segon lloc, només un segon de diferència va decidir la guanyadora de la prova. Victòria per Adriana Miquel amb un crono de 13’09” seguida per Ainada Reyes amb un temps de 13’10”. La tercera classificada, Berta Romero va travessar línia de meta amb un temps de 17’04”.

En categoria infantil, els masculins van recórrer un traçat de 2.920 metres (2 voltes) mentre que les fèmines va cobrir un recorregut de 1.550 metres (1 volta). Victòria clara, tant en categoria masculina com femenina, on Miquel Eder Ferrando i Mireia Martínez es van imposar en les seves respectives categories.

Els alevins, tan masculins com femenines, van fer un recorregut de 1.550 metres (1 volta). Victòria molt disputada en la categoria masculina on es va decidir tant el primer classificat com el segon, i el tercer i quart per centèsimes de segon. Primer lloc per Adria Boyano, 6’01”, seguit de Laurens Diez, 6’01” , tercer classificat Adria Anento, 6’02”. En categoria femenina, Julia Hurtado va passar línia de meta en primer lloc amb un temps de 6’17”, seguida de Maia Salomon, 6’38” i Berta Herrero, 7’16”.

Els Benjamins masculins i femenins van recórrer un total de 900 metres (2 voltes circuit petit). Un segon de diferència va decidir la victòria en categoria masculina, primer lloc per Enric Artigas, 3’36” seguit de Julen Gil, 3’37” i Martí De Sousa, 3’47”. Les fèmines Estela Alberola va ser la primera classificada amb un crono de 3’42”, seguida de Berta Galan, 3’48” Ivet Noguera 4’16”.

Els Pre-Benjamins, masculins i femenins, va recórrer un circuit de 450 metres (1 volta circuit petit). Victòria per Hada Hernández en categoria fèmina i general amb un crono de 1’57”, seguida de Iona Gamiz, 2’1″ i Xènia Ortega, 2’19”. En categoria masculina Noel Otero Deulofeu va ser el primer a travessar línia de meta amb un temps de 1’58”, seguit de Marc Cirera 2’0″ i Aitor Escobar, 2’9″.

L’última categoria en disputar-se va ser la dels “Biberons”(2014 o posterior) amb un recorregut de 175 metres (1 recte doble). Victòria per Arie Pellissa amb un temps de 0’52”, seguit de Pedro Fernández, 0’53″i Pol Bolaños 0’56”. En categoria femenina Núria Galan primera classificada amb un temps de 0’54”, seguida de Gal·la Mitjavila, 0’552 I Valentina Sala 0’57”.

CLASSIFICACIONS CURSA CROSS MATADEPERA 2019

– Categoria Open Masculina (7.000 metres)

• 1.- Alejandro Avellaneda 00:25:36JAS
  • 2.- Josue Boyano Aguera 00:26:40 U.A TERRASSA
  • 3.- Victor Tudela Fernadez 00:26:57
  • 4.- Fernando Chamorro 00:27:22 LOS MARTES CON DIOS
  • 5.- Frederic Borrell 00:27:29 J.A. SABADELL

– Categoria Open Femenina (5.630 metres)

• 1.- Florence Bertholet 00:25:25C.A. NOU BARRIS
  • 2.- Airina Guillen Roca 00:25:41 LOS MARTES CON DIOS
  • 3.- Carmen España 00:26:10 JAS
  • 4.- Susanna Cabratosa 00:27:30 UE MATADEPERA
  • 5.- Lola Espinosa 00:28:06

– Categoria Cadet/juvenil masculí (4.290 metres)

• 1.- Miquel Prenafeta 17’15”
  • 2.- Joan Salomon 17’37”
  • 3.- Denis Varela 19’22”

– Categoria Cadet/juvenil femenina ( 2.920 metres)

• 1.- Adriana Miquel 13’09”
  • 2.- Ainada Reyes 13’10”
  • 3.- Berta Romero 17’04”

– Categoria Infantil masculina (2.920 metres)

• 1.- Miquel Eder Ferrando 12’59”
  • 2.- Arnau Guma 13’48”
  • 3.- Izan Chamorro 14’14”

– Categoria Infantil femenina (1.550 metres)

• 1.- Mireia Martínez 6’23”
  • 2.- Marina Cirera 6’51”
  • 3.- Aroa Jiménez 6’58”

– Categoria Aleví masculina (1.550 metres)

• 1.- Adria Boyano 6’01
  • 2.- Laurens Diez 6’01
  • 3.- Adria Anento 6’02”
  • 4.- Julian Diez 6’02”
  • 5.- Rayan Maaroufi 6’16”

– Categoria Aleví femenina (1.550 metres)

• 1.- Julia Hurtado 6’17”
  • 2.- Maia Salomon 6’38”
  • 3.-Berta Herrero 7’16”
  • 4.- Clara Herrero 7’20”
  • 5.- Carla Barjola 7’28”

– Categoria Benjamí masculí (900 metres)

• 1.- Enric Artigas 3’36”
  • 2.- Julen Gil 3’37”
  • 3.- Martí De Sousa 3’47”

– Categoria Benjamí femenina (900 metres)

• 1.- Estela Alberola 3’42”
  • 2.- Berta Galan 3’48”
  • 3.- Ivet Noguera 4’16”

– Categoria Pre-Benjamí masculí (450 metres)

• 1.- Noel Otero Deulofeu 1’58”
  • 2.- Marc Cirera 2’0″
  • 3.- Aitor Escobar 2’9″

– Categoria Pre-Benjamí femení (450 metres)

• 1.- Hada Hernández 1’57”
  • 2.- Ions Gamiz 2’1″
  • 3.- Xenia Ortega 2’19”

– Categoria Biberó masculina (175 metres)

• 1.- Arie Pellissa 0’52”
  • 2.- Pedro Fernandez 0’53”
  • 3.- Pol Bolaños 0’56”

– Categoria Biberó femenina (175 metres)

• 1.- Nuria Galan 0’54”
  • 2.- Gal·la Mitjavila 0’55”
  • 3.- Valentina Sala 0’57”

La cursa, “Cross de Matadepera” va tenir un caure solidari en benefici “El Rebost”, per cada dorsal es va fer una aportació de 2 kg de menjar.