El pròxim 26 de gener de 2020, Terrassa acollirà la 21a Mitja Marató Terrassa i la 15a Cursa Popular Atlètica Santi Centelles, 5 km. En un acte conjunt, l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa i l’Ajuntament de Terrassa presenten aquesta, ja consolidada, cursa a la ciutat.

Ahir va tenir lloc, en l’Ajuntament de Terrassa, la presentació d’una nova edició de la Mitja Marató Terrassa i la Cursa Popular Atlètica Santi Centelles, de 5k. Una cursa, la Mitja, que celebrarà el seu 21è aniversari el pròxim 26 de gener de 2020, acompanyada de la cursa petita de 5k, la Santi Centelles, que compleix 15 anys. Prèviament a la Roda de Premsa celebrada, l’alcalde de Terrassa, Sr. Jordi Ballart, acompanyat del Regidor d’Esports, Sr. Miguel Angel Moreno, van rebre a representants de l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa, amb el seu president, Sr. David Otero al capdavant, amb la intenció de conèixer de primera mà les novetats més importants que presentarà aquesta nova edició.

Ja en Roda de Premsa, l’alcalde de la ciutat, Sr. Jordi Ballart, i el president de l’AEMMT, Sr. David Otero, en donar a conèixer les principals novetats i els actes programats en relació
amb la celebració de la Mitja Terrassa.

La benvinguda, a càrrec del Sr. Jordi Ballart, va iniciar el seu discurs destacant l’orgull de presentar aquesta edició, “és un gran esdeveniment esportiu i un referent de ciutat i de fora d’aquesta. La seva s’ha fet seva aquesta cursa”. Ballart va destacar el caire solidari de la mateixa i es va referir l’objectiu cultural que destacarà en aquesta 21a edició, “una edició dedicada a la cultura de la nostra ciutat i que comptarà amb la important presència d’entitats de cultura popular”.

Una de les novetats en aquesta edició, és la presència d’un dels edificis emblemàtics de la ciutat, el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, una joia de la ciutat per l’alcalde de Terrassa, que es convertirà en un destacat escenari dels actes previs a la celebració de la cursa en si. En el Museu de la Ciència es durà a terme la gala de presentació de la Mitja i de la recollida de dorsals per les dues curses que se celebraran el pròxim 26 de gener.

Ballart, va finalitzar el seu discurs destacant “és un esdeveniment esportiu rellevant. Els valors que aporta fan d’aquesta una cursa molt especial, la cursa atlètica més important de la ciutat. Animar als terrassencs/ques a participar”.

De la mateixa forma, el president de l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa (AEMMT), Sr. David Otero, va iniciar el seu parlament “és un privilegi poder estar aquí per presentar aquesta cursa. Aquella cursa que va començar fa anys i que ha crescut”. Otero va agrair l’important suport de l’Ajuntament de Terrassa, dels col·laboradors i Mitjans de Comunicació i també a les persones que de forma directa o indirecta fan que aquesta
activitat esportiva i solidària sigui possible.

Pel que respecta a la part solidària, Otero va desvelar el nom de l’entitat a la qual anirà destinada, gràcies a CaixaBank, un dels principals col·laboradors de la Mitja, una aportació econòmica amb l’objectiu de donar suport a la tasca social que duu a terme aquesta entitat i que en aquesta ocasió serà la Fundació Busquets.

El president de l’AEMMT també va remarcar la satisfacció de què el Museu de la Ciència sigui un dels escenaris en diferents actes previs a la Mitja, “la gala i entrega de dorsals de la Mitja i la Santi Centelles es duran a terme en el Museu de la Ciència de Terrassa, antic Vapor, culturalment un edifici molt maco i emblemàtic que la gent que vagi ho pugui visitar. El 50% de participants no són de Terrassa i podran veure que Terrassa té un poder cultural i industrial de primer ordre”.

Respecte a les curses en si, Otero va apuntar que el ritme d’inscripcions és important, “fins al moment ja s’han inscrit més de 1.800 persones”. Posteriorment va mostrar les samarretes regal de la cursa que en aquesta ocasió, els participants lluiran un disseny exclusiu i confeccionades per una empresa catalana.

Com és habitual, en la presentació de la Mitja a la ciutat amb la presència del seu alcalde, és ja tradicional presentar el cartell de la Mitja, obra del fotògraf terrassenc Jordi Canyameres. En aquesta ocasió l’autor s’ha inspirat en un cartell cinematogràfic per fer la seva composició on es reflecteix els tres eixos fonamentals que caracteritzant a l’AEMMT. Esport: gent corrent; Ciutat: apareixen edificis emblemàtics de la ciutat de Terrassa; Solidari: Dues persones que poden fer qualsevol cosa solidària per la ciutat.

Abans de concloure aquesta presentació, el president de l’AEMMT, Sr. David Otero, va agrair la presència del senyor Pere Carneado, Dtor. Àrea de Negoci de CaixaBank al Vallès Occidental-Terrassa, per l’important suport d’aquesta entitat vers la Mitja. Per Carneado, “CaixaBank Obra social fem costat al progrés econòmic, cultural i social i creiem que aquesta cursa és molt més, amb un component social, entre d’altres, que hi ha al darrere”.