Pràcticament a una setmana perquè finalitzi el termini, tant d’inscripcions com de la realització de la cursa escollida, es preveu incrementar la xifra de participants.

Pràcticament a una setmana perquè finalitzi el termini, tant d’inscripcions com de la realització de la cursa escollida, es preveu incrementar la xifra de participants.

Des del dia 1 de març i fins al 14 d’aquest, es pot disputar, de forma virtual, una edició diferent de la Mitja Terrassa, de 21 km i la Cursa Santi Centelles, de 5 km. Curses adaptades a la situació actual. Amb una satisfactòria participació, l’organització d’aquestes curses per part de l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa (AEMMT) respon a uns objectius concrets, incentivar la pràctica esportiva per poder mantenir una millor qualitat de vida i fer partícips a tots aquells que vulguin en una causa solidària, tan necessària actualment.

Pel president de l’AEMMT, Sr. David Otero, “L’organització d’aquesta cursa és un servei a la ciutat”, el mateix David Otero va confirmar que ell faria la cursa caminant, ja que s’està recuperant d’un ensurt greu de salut que va patir el passat mes de juliol, “la pràctica esportiva és important, jo estic acostumat a fer esport, sense aquesta fortalesa física, a l’igual ara no hi seria aquí”. Otero també destaca el compromís com a éssers humans que som amb la solidaritat d’aquesta cursa que destinarà part de les inscripcions a Creu Roja – Assemblea Terrassa.

Marià Gállego, president de Creu Roja – Assemblea Terrassa, aplaudeix aquesta iniciativa solidària “ha estat un any diferent molt laboriós, ha incrementat el nombre de persones que necessiten ajut. És molt preocupant les persones sense llar i estem treballant el suport emocional. Agrair a l’AEMMT aquesta sensibilitat”.

L’AEMMT també manté una col·laboració amb diferents col·lectius de la ciutat com són Prodis, Associació Alba, Triginta, Fupar als quals ha convidat a participar en aquesta prova virtual. Acompanyats per monitors, persones d’aquests col·lectius estan participant, especialment, en la Cursa Santi Centelles de 5 km, amb circuits adaptats a les seves condicions, fins i tot FUPAR hi ha muntat un circuit en les seves instal·lacions, ja que alguns pateixen de mobilitat reduïda.

Enric Pujol, integrador social de l’Associació Alba, “gràcies per se convidats a la participació. L’esport no només és saludable sinó també per treballar altres accions.

Podem oferir un oci diferent que ens facilita la Mitja”.
A causa de la situació actual, l’organització de curses presencials està limitada, l’opció de l’AEMMT ha estat les curses virtuals, a través de Championchip i VRace es controla el temps dels participants a través de diferents dispositius. Recordem que la Mitja Marató (21 km) es pot fer per etapes i la Santi Centelles (5 km) en una sola sessió fins al 14 de març d’aquest any en curs.

Per Josep Maria Antentas, vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme, “aquesta cursa virtual ens sembla interessant perquè incentiva a córrer, tenir contacte encara que sigui de forma virtual”. El directiu federatiu va animar a tothom a participar.