Dani Mateo i Atanane Soukaina s’imposen en la XXII Mitja Marató Terrassa
Yassine Ouhdadi i Marta Romero guanyen la Santi Centelles (5 km)

Curses d’alt nivell a pesar que la participació, a causa de la situació actual de pandèmia, ha estat inferior a altres edicions. Uns 2.000 atletes van participar en aquesta matinal d’atletisme organitzada per l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa (AEMMT).

Jornada molt esperada, tant per part de l’organització de la cursa, l’AEMMT, com dels participants a les dues proves celebrades, la 22a Mitja Marató Terrassa i la 16a Cursa Popular Santi Centelles, de 5 km. Després de la interrupció, l’any passat, de la celebració d’aquestes, a causa de la Covid-19, la Mitja i la Santi Centelles tornen a la presencialitat amb la participació de corredors/res d’alt nivell i un públic bolcat en els participants, sempre aplicant les mesures de seguretat que marca el protocol de la situació sanitària actual.

A les 10 hores, l’alcalde de la ciutat, Sr. Jordi Ballart, donava el tret de sortida de la 22a Mitja Terrassa. En primera línia de sortida, corredors d’alt nivell de l’atletisme internacional, iniciaven la cursa amb l’objectiu clar de superar el record d’aquesta, en mans de Carles Castillejo, i que per 10 segons, Dani Mateo no va poder batre, marcant un crono final de cursa 1:03:40.

La Mitja va estar dominada pràcticament pel guanyador d’aquesta, Dani Mateo, que a partir del quilòmetre 10 va començar la seva escapada en solitari, deixant enrere al seu més immediat perseguidor Jouad El Bissis. Els dos atletes van marcar el mateix crono als 5 km de cursa, 00:15:13, a dos segons del tercer classificat Mourad El Bannouri. A partir d’aquesta distància, els dos primers classificats començaven la seva fugida en solitari, Jouad El Bissis prenia el control de la cursa i marcava el millor crono dels 10 km, 00:30:29, dos segons menys que Dani Mateu que a partir d’aquest moment començaria la seva escapada en solitari amb un ritme de cursa clarament buscant el record de cursa. En el quilòmetre 15, Mateo ja marcava una important diferència amb el seu perseguidor, 00:45:53 davant el 00:46:10 d’El Bissis que també feia la seva cursa en solitari, a més d’un minut del tercer classificat Mourad El Bannouri. Precisament aquests tres corredors serien els propietaris del pòdium final.

L’atleta internacional Dani Mateo va ser el primer a travessar línia de meta marcant un crono final d’1:03:40, a 10 segons del record de cursa en mans de Carles Castillejo. Jouad El Bissis va fer un temps final d’1:04:22, ocupant la segona posició. A més distància, amb un crono d’1:06:51, Mourad El Bannouri completava el pòdium de la cursa.
Destacar en aquesta edició, la participació d’uns dels atletes reconeguts de la ciutat, Marc Otero, que va finalitzar la cursa en novena posició i que en aquesta 22a Mitja Terrassa celebrava la disputa personal de 100 mitges maratons.

En categoria femenina, l’arribada a meta de les participants va ser més esgraonada. La guanyadora d’aquesta edició de la Mitja Marató Terrassa, Atanane Soukaina, va dominar de principi a fi tot el recorregut de la cursa, travessant línia de meta amb un crono final d’1:14:21. Tres minuts més tard, Valderin Dos Santos finalitzava la cursa a un temps d’1:17:22. Completant aquest pòdium Ahettion Houda, 1:20:46.