ACAU és l’acrònim de “Associació Coordinadora d’Ajuda Unida”, una ONG amb seu a Terrassa, sense afany de lucre, constituïda al 1997.

 

 

Un dels eixos fonamentals de l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa (AEMMT) és la solidaritat. La majoria de curses organitzades per l’entitat terrassenca són en benefici d’una entitat o associació que treballen amb una finalitat solidària. En aquesta ocasió, la recentment celebrada 22a Mitja Marató de Terrassa i XVI cursa popular Santi Centelles ha tingut com a beneficiària l’associació ACAU.

ACAU és l’acrònim de “Associació Coordinadora d’Ajuda Unida”, una ONG amb seu a Terrassa, sense afany de lucre, constituïda al 1997 i se li ha fet entrega d’un xec bancari, de 5.000 euros, correspon a part de l’import de les inscripcions de la darrera cursa Mitja Marató de Terrassa.

L’objectiu d’ACAU és oferir ajuda per a millorar les condicions de vida de les persones que al nostre país, o en països en vies de desenvolupament, que estan patint situacions de pobresa, que precisen una resposta solidària que no podem eludir.

Actualment l’àmbit d’actuació es concreta a Catalunya a les poblacions de Terrassa, Santa Coloma de Gramenet, Barcelona i Cerdanyola del Vallès. A nivell internacional estan desenvolupant projectes de cooperació a Burkina Faso (Àfrica Subsahariana ).

Un dels col·lectius que mereix la seva especial atenció és la infància i l’adolescència en situació de pobresa, exclusió social i manca d’oportunitats d’educació, factors que condicionen el seu present i futur.

Aquesta aportació econòmica servirà per ajudar les persones que ho necessiten, amb un treball en xarxa, optimitzant recursos públics i privats, per tal d’oferir un servei de qualitat amb mínimes despeses.

 

Podeu trobar més informació al lloc web https://acau.org/