El Marc ha corregut totes les edicions de la Toyota Mitja Terrassa. Està en un moment de forma excepcional com veureu a l’entrevista.

El Marc ha corregut totes les edicions de la Toyota Mitja Terrassa. És un terrassenc que actualment corre amb la Joventut Atlètica Sabadell. Està en un moment de forma excepcional com veureu més endavant.

 

Com i quan vas començar a córrer? De ben petit em van portar a córrer curses locals, després vaig començar a córrer amb la Unió Atlètica Terrassa

Quants entrenaments realitzes a la setmana? Quants kilòmetres fas? Entreno cada dia unes dues hores, compaginant-ho amb la feina, la família… Depenent de la cursa que vulgui preparar i de les sensacions que tinc al córrer em centro més en alguns aspectes o altres. En total faig entre 80 i 100 kilòmetres setmanals

Quins són els teus hàbits d’entrenament i preparació que creus que t’han ajudat a tenir èxit a les curses? En entrenaments realitzo una bona estona d’estiraments, l’entrenament específic que calgui i una bona estona més d’estiraments. Estirar, tant abans com després de córrer és fonamental. Realitzar-los bé et permeten allargar la carrera esportiva i evitar moltes lesions. En quant al sistema, sóc dels pocs que queden que encara utilitzen el Mètode Soviètic d’entrenament, primant la qualitat sobre la quantitat.

Tens algun ritual o superstició que segueixes abans d’una cursa? Utilitzes el mateix calçat per entrenar que per córrer? No tinc cap superstició. Si arribes preparat a la cursa només et cal sopar i esmorzar correctament, escalfar bé i concentrar-se. Depenent de l’entrenament utilitzo les sabatilles més adients al terreny i per les curses el mateix.

Quina és la teva estratègia per enfrontar i superar els punts difícils d’una cursa? Com et motives? Fas plans de cursa? Per superar una cursa cal haverla preparat tant física com mentalment. Cal fer molt bé els timmings dels entrenaments, els tractaments amb el fisioterapeuta, portar una dieta adequada, fer estiraments; és tot un global dels diferents aspectes que tanca un cercle. Per motivar-me em motiven els temps dels entrenaments, superar-te és una satisfacció. Analitzo els entrenaments per cercar perquè han anat millor o pitjor.

En una cursa em motiva el fet d’anar davant dels altres, per això competim en curses. Només utilitzo un cronometre per tindre clar el ritme, no m’agraden les màquines que et fan estar pendents d’elles. Amb el cronometre, matemàtiques bàsiques, coneixent com és l’altimetria de la cursa i on seran els avituallaments ja faig el meu pla, sobretot per saber on et podràs recuperar.

Què et pot dir el públic per animar-te? Normalment estic molt concentrat i escolto poc el públic, però s’agraeix molt qualsevol tipus d’expressió per animar. Desde l’antiga Grècia, el públic mostrava la seva admiració vers l’esforç dels esportistes

Què t’agrada de córrer? És una satisfacció personal quan aconsegueixes els resultats que et proposes. Tothom es proposa objectius, fins i tot els que arriben a les darreres posicions. Quan arribo, després de recuperar-me una mica, m’agrada anar a animar als altres corredors, molts porten el doble de temps corrent que el guanyador i això suposa un esforç adicional. A més, si participes a curses arreu, veus món i coneixes altres persones amb la teva afició.

Quins consells donaries a les persones que estan començant a córrer? Els hi diria que no vulguin cremar etapes molt ràpid, independentment de l’edat. Si tens companys que fa més temps que corren, és normal que certs aspectes estiguin per sobre, ja arribaràs a la seva etapa. Aprofita per passar-ho bé i gaudir. Un altre consell és que no es fixin en els entrenaments genèrics ni els resultats que se n’espera. Cada persona té les seves pròpies característiques.

Tens algun consell per a aquells que volen millorar els seus temps? Cal entrenar i comparar sensacions amb èpoques anteriors. Combinar entrenaments de qualitat amb descansos per tal d’arribar ben preparat a la cursa i no esgotat.

Últimament has aparegut als mitjans, com ha anat aquesta tardor? Al setembre vaig començar amb un 5è lloc a la Mitja de Sabadell, a l’octubre vaig guanyar la Marató de Lleida i el novembre vaig fer un segon lloc als 10k de Sabadell. A finals de novembre vaig quedar segon al XLIV Cros Vila de Castellar, vaig guanyar la XI Cursa solidària de la UAB en suport a La Marató de TV3 i finalment he fet un segón lloc a la XIX Cursa Rodant pel riu Ripoll que es va celebrar aquest 26 de desembre. Vaig quedar segon a la CapdanyRace de Sabadell. La Toyota Mitja Terrassa és una cursa exigent que cal preparar però que et fa sentir esportista. Vindré amb il·lusió i amb ganes de córrer.