A la Montse l’hem vist a diverses curses de La Mitja. Fa poc la varem poder veure a la Cursa de les Dones, primer corrent i després fent ioga per a corredors.

A la Montse l’hem vist a diverses curses de La Mitja i ho ha explicat al seu instagram runcatalonia. Fa poc també la varem poder veure a la passada Cursa de les Dones, primer corrent i després fent ioga per a corredors

 

Com i quan vas començar a córrer? Vaig començar a córrer als 15 anys. Recordo que estudiava moltíssim i que, a la nit, sortia a córrer per desconnectar i assentar coneixements.

Quants entrenaments realitzes a la setmana? Quants kilòmetres fas? Surto a córrer un parell de cops per setmana, no és la meva única ni principal pràctica esportiva. Practico ioga, pilates i indoor cycling… i, aquest any, vinc amb novetats (riure). Centrant-nos en el running, potser faig entre 10 i 15 km setmanals.

Quins són els teus hàbits d’entrenament i preparació que creus que t’han ajudat a tenir èxit a les curses?  Primer de tot, vull definir que per a mi tenir èxit a una cursa és acabar-la amb satisfacció i havent obtingut un aprenentatge. Com et comentava abans, el running no és la meva única pràctica esportiva. Per a mi, el fet de participar és una victòria i vivència única. Sí que és cert que de vegades em plantejo reptes, MMP o augmentar el meu número de kilòmetres, però això és puntual. Quan participo a una cursa, m’agrada viure i compartir la il·lusió i l’ambient que es genera. Com saps, perquè segur que m’heu vist, corro les curses amb el mòbil a la mà immortalitzant moments i compartint amb tots els corredors.

Complementes el teu entrenament d’alguna manera? (Dietes, entrenant força…) He de citar la pràctica de ioga, principalment. Com t’he comentat abans, practico ioga des de fa dotze anys i soc mestra des de fa sis. Combinant ambdós esports he pogut experimentar i descobrir els beneficis de la pràctica de ioga per a un corredor, els quals vaig decidir compartir oferint sessions a les curses. Segurament em recordis a la Cursa Fanny Sallés, organitzada per la vostra entitat. Si he de destacar quelcom, puc afirmar que no pateixo molèsties, ni practicant running ni els altres esports que et comentava a l’inici de la entrevista, donat que el ioga té la virtut d’optimitzar el teu estat físic i també mental, més endavant profunditzaré en aquest aspecte.

Pel que fa a la dieta, intento escoltar el meu cos el màxim possible i menjar d’una forma saludable.

Tens algun ritual o superstició que segueixes abans d’una cursa? Utilitzes el mateix calçat per entrenar que per córrer? Totes les curses que faig les dedico a la meva àvia. Això m’aporta un extra de motivació. Pel que fa a la qüestió del calçat, utilitzo el mateix calçat per entrenar que per córrer, cap superstició ni preferència (riure). Aprofitant que em treus aquest tema i per si fos d’interès per algun runner que ens estigui llegint, el passat 28 de gener de 2022 vaig fer-li una súper entrevista a la Idoia Pascalet sobre com escollir el millor calçat per córrer. Podeu veure-la a l’Instagram de Runcatalonia.

Quina és la teva estratègia per enfrontar i superar els punts difícils d’una cursa? Com et motives? Fas plans de cursa? La meva estratègia és mantenir focalitzada i controlada la ment. Està clar que pots tenir dificultats físiques però a la pràctica crec que es redueixen. Com a mestra de ioga i meditació tinc bastant interioritzat aquest raonament i l’empro a les sessions de ioga per a corredors. Arrel d’aquesta conclusió, vaig començar a interessar-me moltíssim pel coaching esportiu i, com no podia ser d’altra forma, aviat em veureu ajudant a grans atletes a ser la millor versió d’ells mateixos. Quan dic “grans” em refereixo a tota aquella persona que cerca ser la millor versió de si mateixa. Així que tu mateix ho podries ser (somriure).

Què et pot dir el públic per animar-te? Els aplaudiments i l’energia del públic és brutal. Realment es nota quan estàs corrent amb un bon públic.

Què t’agrada de córrer? M’agrada que em permet superar-me, que em dona sensació de llibertat i que és un moment per a mi mateixa.

Quins consells donaries a les persones que estan començant a córrer? Els hi diria que el més important és començar i anar-se marcant petits objectius. També considero important que s’escoltin i es respectin, buscant sempre ser una miqueta millor.

Tens algun consell per a aquells que volen millorar els seus temps? El primer que els hi diria es que analitzin el seu propòsit. Si és factible i els hi compensa el cost d’oportunitat, que tirin endavant i es marquin el seu pla d’acció. L’anàlisi inicial és molt rellevant donat que serà diferent si es tracta d’un atleta professional o d’un popular, donat que evitarà frustracions i permetrà gaudir al màxim la pràctica de running.

Què és Runcatalonia? Runcatalonia és la meva comunitat de corredors. Va néixer amb la finalitat de crear un espai per donar a conèixer les diferents curses catalanes, compartir informació d’interès per a corredors i que sigui un espai d’inspiració. Sempre he corregut al costat dels diferents atletes perquè han estat font d’inspiració per a mi també.

Aquest any, no obstant, li donaré un canvi de perspectiva a la pàgina. Continuaré parlant de les diverses curses catalanes i mantindré entrevistes amb professionals que ens ofereixin els millors tips per corredors però vull centrar la pàgina en la inspiració i el creixement personal. A nivell personal, m’he marcat dos objectius: una mitja marató i un triatló. Oferiré eines de superació i creixement i aniré compartint el meu camí, desitjant que et serveixin a tu també per recórrer el teu propi camí.