El David Carné és un terrassenc de 23 anys. És entrenador personal i corredor. Ens va donar consells sobre com afrontar la Cursa de la Dona i ell va quedar tercer.

El David Carné és un terrassenc de 23 anys. Graduat en activitats físiques i esportives, entrenador personal i corredor. Ens va donar consells a Instagram sobre com afrontar la Cursa de la Dona i ell va quedar tercer. Ara també ens ha donat consells per la Mitja. L’hem entrevistat.

 

 

Com i quan vas començar a córrer? Fa aproximadament 3 anys, arrel de la pandemia. Abans feia més musculació i amb la pandemia vaig començar a sortir a córrer i vaig tindre sensacions molt satisfactories. Vaig començar a dedicar-hi més hores i ràpidament vaig veure una bona evolució.

Quants entrenaments realitzes a la setmana? Quants kilometres fas? Entreno entre 6 i 7 dies a la setmana i corro sobre uns 80-85 kilòmetres setmanals.

Quins són els teus hàbits d’entrenament i preparació que creus que t’han ajudat a tenir èxit a les curses? Depenent del moment de la temporada o de la feina entreno al migdia i segons el que toqui aquell dia faig entrenaments més llargs o més curts en funció de si em cal treballar rodatges (córrer pel carrer), força o anar a pistes. Els caps de setmana faig tirades més llargues que poden arribar a les 2 hores.

Complementes el teu entrenament d’alguna manera? (Dietes, entrenant força…) A nivell de nutrició encara no, a nivell de suplementació prenc gels (pels entrenaments més llargs), begudes isotòniques (pels dies de sèries o competicions) i sals. Realitzo entrenaments de força específics per córrer més ràpit.

Tens algun ritual o superstició que segueixes abans d’una cursa? Utilitzes el mateix calçat per entrenar que per córrer? No sóc supersiticiós, m’agrada preparar bé la roba i esmorzar amb vídeos d’atletisme per motivar-me. Per córrer i per entrenar utilitzo diferents calçats, hi ha dies que per entrenar utilitzes una sabatilla més còmoda, que esmorteeix més. Quan fas sèries o en competició utilitzo sabatilles més ràpides, amb placa de carboni.

Quina és la teva estratègia per enfrontar i superar els punts difícils d’una cursa? Com et motives? Fas plans de cursa? Sempre miro el recorregut per veure on apretar, mantindre el ritme o dosificar, miro els punts més destacats per fer el pla de cursa. Per tal de motivar-me procuro recordar l’esforç en entrenaments que ha costat arribar fins a la cursa i superar-me a mi mateix.

Què et pot dir el públic per animar-te? M’agrada quan la gent aplaudeix, quan et diu pel nom, tots els ànims sempre ajuden i son benvinguts. Crec que la gent nota l’esforça que estas fent.

Què t’agrada de córrer? Córrer és alliberador, t’ajuda a sentir-te millor. És una sensació molt maca i em transmet molt bones sensacións.

Quins consells donaries a les persones que estan començant a córrer? A qui comença a córrer li diria que gaudeixi de fer-ho, que no es preocupi de mirar rellotges, de fer-ho perfecte, que no es compari amb altres, que vagi pas a pas i encara que sembli irònic que no vulgui córrer més del compte, és a dir, que segueixi el ritme dels entrenaments. Si pot comptar amb un entrenador, l’ajudarà a millorar i s’estalviarà temps i frustracions, però sobretot que gaudeixi i no oblidi que córrer l’ha d’ajudar a tindre millor qualitat de vida, no a estressar-se o passar una mala estona. Amb la constancia millorarà.

Tens algun consell per a aquells que volen millorar els seus temps? Cada persona és un cas, però en general, si es troba estancat i vol millorar li diria que cuidi l’alimentació, el mateix per a qualsevol persona en un nivell mig que vol anar a més. També li diria que és important entrenar quan no en tens ganes.

En una entrevista, l’Andreu Ballbé ens recomanava un entrenador per millorar els temps. Què aporta un entrenador a un corredor? Un entrenador fa sentir segur al corredor, un mateix no sap si ho fa bé o ho pot fer millor amb el mateix esforç i reduint el risc de lesió.

A més, un entrenador et fa sentir una obligació de sortir a entrenar i t’aporta un plus de motivació ja que intentà extreure el millor del corredor, l’animarà i l’ajudarà a marcar objectius. Hi ha persones que es queden estancades perquè no son conscients de coses que fan malament o poden fer millor.Un entrenador t’ajudarà a córrer més rapid, a córrer millor i a sentirte millor amb el teus entrenaments.