Anna Cos (Socanna a Corredors.Cat) és una de les llebres més conegudes. Sempre somrient ha fet de llebre a varies edicions de la Toyota Mitja Terrassa. Ahir la vam poder veure recollir un dels premis del Circuit Activa’t

Anna Cos (Socanna a Corredors.Cat) és una de les llebres més conegudes. Sempre somrient ha fet de llebre a varies edicions de la Toyota Mitja Terrassa. Terrassenca. Ahir la vam poder veure recollir un dels premis del Circuit Activa’t

Com i quan vas començar a córrer? La 1a cursa va ser la del Corte Inglés l’any 1987. Jo venia del Centre excursionista, m’agradava molt la muntanya i feia muntanyisme, esquí de muntanya i de fons.
Un dia amb uns amics vam dir d’anar a fer la cursa del Corte Inglés. Jo anava amb samarreta i pantalons de cotó i unes sabatilles tipus victoria. Caram em van trucar que havia fet 1a de categoria i em convidaven al lliurament de trofeus i pica pica. A partir d’aquí anava combinant la muntanya amb alguna cursa, com Jean Bouin, la cursa de la Gran Via, etc… I a totes tenia trofeu… Abans érem poques dones les que corriem.

Quants entrenaments realitzes a la setmana? Quants kilòmetres fas? Mai he dit que faci entrenaments, perquè a mi m’agrada sortir a córrer. No he seguit mai cap pla d’entrenament. Surto a córrer ara entre 4-5 dies a la setmana. M’agrada sortir a córrer al migdia quan plego de l’escola. És una manera de carregar piles i tornar-hi

Quins són els teus hàbits d’entrenament i preparació que creus que t’han ajudat a tenir èxit a les curses? Doncs potser el fet que gaudeixo molt quan corro i sempre he dit que “és quan corro que hi veig clar”. Durant gairebé 20 anys he mantingut el mateix temps a les mitges maratons. Abans sempre corria sense rellotge i no entenia de ritmes, però la gent deia: “si voleu baixar d’1h30 a la mitja, seguiu-la”. Realment durant molts anys feia la mitja amb 1’27, 1’28…Ho clavava. Em deien que si volia baixar aquest temps havia de fer series i coses d’aquestes… Mai ho he volgut fer. Disfruto corrent i segons em trobo corro més ràpid o no.

Complementes el teu entrenament d’alguna manera? (Dietes, entrenant força…) No.

Tens algun ritual o superstició que segueixes abans d’una cursa? Utilitzes el mateix calçat per entrenar que per córrer? Sempre corro amb ulleres de sol, encara que estigui núvol. No tinc cap mania amb les sabatilles. En tinc unes quantes i totes em van bé. Sempre guardo unes més noves per les curses.

Quina és la teva estratègia per enfrontar i superar els punts difícils d’una cursa? Com et motives? Fas plans de cursa? Doncs no et se contestar…. En una marató sempre hi ha algun moment més dur, però ja ho saps i segueixes corrent perquè vas restant km.

Què et pot dir el públic per animar-te? El públic anima sempre, i segons a quines curses si criden i animen molt hi ha el perill de que em posi a córrer més depresa…

Què t’agrada de córrer? Bufff m’agrada, i ho acostumo a fer sola… A vegades corrent he preparat les classes i em vénen idees que quan arribo a casa, m’apunto… Sovint desconecto tant que penso que potser no he mirat al creuar el carrer. Ho faig és clar, però d’una manera inconscient. Com t’he dit “és quan corro que hi veig clar”. M’agrada i s’ha convertit en una activitat més del meu dia a dia.

Quins consells donaries a les persones que estan començant a córrer? Doncs que vagin augmentant la distància poc a poc. Que gaudeixin sobretot i si han de començar combinant trossos caminant i corrent, i són persistents, cada vegada seràn més els trossos que aniran corrent

Tens algun consell per a aquells que volen millorar els seus temps? Segurament hauran de seguir un pla d’entrenament. Jo no ho he fet mai, i tampoc els puc aconsellar.

Perquè fas de llebre? M’agrada, perquè puc ajudar a la gent a aconseguir un objectiu. Jo vaig més sobrada i encara gaudeixo més puguer parlar i animar. No us he dit, que malgrat no seguir cap pla d’entrenament, he sigut molt competitiva, i quan em posava un dorsal anava a totes.

Entreneu amb la bandera? Suposa alguna dificultat a les curses? No entrenem amb la bandera. És molt còmode, i només pot tenir alguna dificultat si fa molt vent. Recordo una vegada a la mitja d’Empúries, que m’havia d’aguantar el pal amb la mà perquè em tirava enrere.

Els músics tenen metrònom per controlar el temps. Com ho feu vosaltres? Calculeu el global o sempre aneu a temps? Per fer de llebre has de portar un rellotge amb gps per saber el ritme que fas per km. A part jo porto sempre la xuleta enganxada al canell. Si hi ha curses amb desnivell ho tenim en compte i podem jugar amb segons a la pujada que després recuperes a les baixades.