Màxima participació en la 1era Cursa de les Dones a Terrassa

Becerra, Chavez i Sánchez s’adjudiquen el pòdium de la cursa. Sota l’organització de l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, la primera convocatòria de la cursa de la dona Terrassa no podia tenir un balanç més positiu. La participació va arribar al màxim establert per l’organització, 1000 inscrits oficials.

 

Amb el clar objectiu de motivar la participació femenina en les curses atlètiques. la primera edició de la cursa de Les Dones a Terrassa va comptar amb la presència d’importants corredores habituals en curses i de persones que mai havien participat en una prova atlètica.

 

A les 10 del matí d’ahir diumenge 21 de setembre, es va donar el tret de sortida. Ràpidament, les favorites per la victòria final  van fer-se amb el control de la cursa, Janet Becerra, Ninfa Estela Chávez i Sandra Sánchez van dominar els 5 km. de recorregut pels carrers del centre de la ciutat, creuant línia de meta en aquest ordre. Becerra va marcar un crono de 18:29, i a pesar que durant els primers quilòmetres de la cursa va estar molt igualada amb Chávez, en la recta final va ampliar la distància amb la seva perseguidora, que va fer un temps de 18:55. La tercera classificada, Sandra Sánchez va creuar línia de meta marcant un temps de 19:11. La quarta posició va ser per una destacada atleta terrassenca, Carme Ballesteros amb un temps de 19:56.

 

La festa va continuar després de la cursa, i va comptar amb la participació de gran majoria de les participants i del públic assistent que va gaudir dels balls de les alumnes de l’escola de dansa Mònica Escribà i Tere Alonso del QSport, per participar posteriorment a una macro classe de zumba.

 

La jornada va comptar amb la presència d’autoritats de la ciutat, com la de l’alcalde de Terrassa, Sr. Jordi Ballart, el regidor d’esports; Sr. Alfredo Vega i altres representants polítics. Destacar la participació en la cursa de la regidora de Polítiques de gènera de l’Ajuntament de Terrassa, Sra. Almudena Almagro.

 

El president de l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, Sr. David Otero, va mostrar la seva gran satisfacció pel resultat d’aquesta nova prova organitzada per l’Entitat que ha superat les previsions fetes i comptant amb la màxima participació possible. Per Otero aquesta cursa és molt important per motivar la participació femenina en les proves atlètiques, que a pesar que en els darrers anys ha experimentat un important increment, encara son minoria respecte a la categoria masculina.

 

Com ja és habitual per part de l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, aquesta cursa també ha estat de caure benèfic, en aquesta primera edició el benefici de la cursa es destina a l’Associació Sanfilippo Barcelona.

 

De nou, els tres eixos de l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, esport-solidaritat-ciutadania, s’han vist reflectit en aquesta 1era edició de la Cursa de dones Terrassa.

 

CLASSIFICACIONS

 

1.- Janeth Becerra               18:29              SLOP.CAT SABADELL

2.- Ninfa Estela Chávez       18:55              CALIFORNIA SPORTS

3.- Sandra Sánchez             19:11              SLOP.CAT SABADELL

4.- Carme Ballesteros         19:56              CALIFORNIA SPORTS

5.- Esther Montosa              20:05              SLOP.CAT SABADELL

6.- Isabel Oliván                    20:32              SLOP.CAT SABADELL

7.- Laura Vílchez                  20:40              SLOP.CAT SABADELL

8.- Maite Rios                       21:08              SLOP.CAT SABADELL

9.- Silvia Vila                        21:42              CALIFORNIA SPORTS

10.- Teresa Camara            22:12             

 

 

ASSOCIACIÓ ESPORTIVA MITJA MARATÓ TERRASSA           

www.mitjaterrassa.org

Mail: info@mitjaterrassa.org

Facebook: Mitjaterrassa

Twitter: @mitjaterrassa #mitjaterrassa